Skip to content

Aeroportul Internațional Maramureș (BAY) deservește Baia Mare, aflându-se la aproximativ 9 kilometri distanță față de centrul municipiului, în orașul Tăuții-Măgherăuș. Accesul se face cu ușurință de pe Drumul European E58.

 

 

Dacă ești în căutare de bilete de avion ieftine cu plecare din Baia Mare, poți rezerva zboruri avantajoase aici.

 

Aeroportul Internațional Maramureș – Plecări

Vezi aici toate zborurile cu plecare de pe aeroportul de lângă Baia Mare:

Aeroportul Internațional Maramureș – Sosiri

Vezi aici toate zborurile cu sosire pe aeroportul de lângă Baia Mare:

Adresă și transport

Adresa Aeroportului Internațional Maramureș:

Strada 66, Nr. 22, Tăuții-Măgherăuș

Vizualizează pe Google Maps

Autobuz

În prezent, compania de transport public Urbis Baia Mare nu operează nicio rută directă de la sau către aeroport. Cea mai apropiată stație de autobuz este Unic (pe linia 3/11) sau Dorna (pe linia 4).

Taxi

Poți lua un taxi din oraș către aeroport sau viceversa de la una dintre companiile locale:

Transfer

Compania privată Expert Travel oferă servicii de transfer către aeroport, cu plecare din Satu Mare, Sighetu Marmației și Baia Mare. Consultă programul și efectuează rezervări pe website-ul dedicat.

Parcare

Parcarea Aeroportului Internațional Maramureș este gratuită pentru călători și însoțitori, având program non-stop.

Durata maximă de staționare pentru toate automobilele este de 15 zile consecutive.

Închiriere mașini

Dacă dorești să închiriezi o mașină de la Aeroportul Internațional Maramureș (BAY), ai la dispoziție ghișeul BDV Bestauto. Pentru mai multe detalii, poți apela compania la numerele de telefon 004-0740.172.073 și 004-0746.243.777.

Telefoane utile

Aeroport: +40262 293 444

Parcare: +40 262 222 245

Bagaje și obiecte pierdute

Reprezentanții aeroportului recomandă să nu lași bagajele sau obiectele personale nesupravegheate în incinta aeroportului. În cazul în care ai pierdut ceva, adresează-te biroului de informații.

Iar în cazul în care bagajele tale nu au ajuns la destinație, contactează cât mai rapid compania aeriană care a operat zborul tău. Dacă ai zburat cu Tarom, poți suna la numărul de telefon (+40262)221624 de luni până vineri între orele 09:00-17:00 sau poți trimite un e-mail la adresa [email protected].

Centru de testare COVID-19

Momentan, Aeroportul Internațional Maramureș de lângă Baia Mare nu are un centru de testare propriu. De aceea, dacă ai nevoie de un test, poți efectua unul în oraș.

Alte informații utile

Check-in

Când cumperi biletele de avion, citește cu atenție condițiile de check-in. În cazul în care compania aeriană nu oferă serviciul de check-in online sau trebuie să predai bagajale de cală, urmează indicatoarele din aeroport și mergi la ghișeul alocat zborului tău.

Codurile de identificare ale aeroportului

Cod IATA: BAY (folosit pe biletele de avion, boarding pass etc.)

Cod ICAO: LRBM (folosit de serviciile de trafic aerian)

Călătorii cu copiii

Aeroportul Internațional Maramureș dispune de un salon Mama și Copilul, unde însoțitorii infanților pot schimba scutecele și îi pot alăpta pe cei mici.

Acesta este situat la parterul Terminalului Plecări și poate fi accesat în orele de funcționale ale aeroportului, în mod gratuit.

Companii aeriene care operează zboruri din Aeroportul Internațional Maramureș

Zborurile cu decolare și aterizare pe Aeroportul de lângă Baia Mare sunt operate de Tarom, Corendon, HiSky și Animawings.

Flight Radar – Vezi traficul aerian live