Skip to content

Aeroportul Internațional Henri Coandă („Otopeni”, după denumirea veche, dar încă utilizată de călători) este cel mai mare aeroport din România și unicul aeroport care deservește Bucureștiul pe curse cu pasageri în acest moment.

Până la inaugurarea acestuia, singurul aeroport funcțional al capitalei era Aeroportul Internațional Băneasa – Aurel Vlaicu. În prezent, acesta din urmă se află în curs de renovare.

Așadar, dacă zbori din sau spre București, vei decola și vei ateriza pe Aeroportul Henri Coandă (OTP).

Tot ce vrei să știi despre Aeroportul Henri Coandă București

 

Cauți zboruri ieftine din București spre alte destinații? Rezervă-ți bilete de avion aici.

 

Adresă și transport

Adresa Aeroportului Internațional Henri Coandă:

Calea Bucureștilor 224E, Otopeni, județul Ilfov

Vizualizează pe Google Maps

Aeroportul Otopeni se află la o distanță de aproximativ 17 kilometri față de centrul capitalei, fiind accesibil atât cu mașina personală, cât și cu taxiul sau cu transportul în comun - autobuz sau tren. Orice ai alege, ai acces ușor la transport către și spre aeroport Henri Coandă.

Autobuz

Linia 100

Dacă vrei să ajungi de la aeroport în oraș sau viceversa, autobuzul 100 circulă atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Poți consulta orarul și traseul complet pe site-ul STB (Societatea de Transport București). Autobuzul circulă din 15 în 15 minute pe timp de zi și din 30 în 30 de minute pe timp de noapte.

Stații principale: Aeroport Henri Coandă Sosiri – Terminal Plecări – Piața Presei – Piața Victoriei – Piața Romană – Universitate – Piața Unirii 2

Linia 442

Și autobuzul 442 este o metodă de transport la aeroport Henri Coandă Otopeni. Acesta poate fi luat de la stația Piața Presei, spre Șoseaua Bucureşti-Ploieşti, DN1, Otopeni, cu destinația "Aeroport Henri Coandă Plecări". Autobuzul își continua traseul spre Bd. Aeroportului, DN1, Baloteşti, până la terminal - Therme Bucureşti.

Prețul unei călătorii cu autobuzul valabile 90 de minute este de 3 lei.

Tren

Dacă preferi să mergi cu trenul, poți călători pe ruta Aeroport Henri Coandă - București Nord și viceversa cumpărând bilete online de pe site-ul CFR sau direct de la ghișeele și automatele din gară. Poți plăti călătoria și direct în tren, contactless.

Trenurile Aeroport Henri Coandă - Bucuresti Nord circulă din 40 în 40 de minute, călătoria durează 20-25 de minute, iar prețul unui bilet pe o direcție de mers este de 5,5 lei.

Taxi

În cazul în care vrei să iei un taxi de la aeroport, vei găsi mașini autorizate în zona special amenajată. Stațiile de taxi sunt amplasate la ieșirea din terminal. Dacă vrei să comanzi un taxi de la o anumită companie, ai la dispoziție terminalele cu touch screen.

Servicii de ridesharing (Uber)

O altă opțiune de transport de la Aeroport Henri Coandă este o cursă cu Uber. Deschide aplicația când ești la aeroport, solicită o cursă și urmează indicațiile din aplicație – punctul de preluare se numește Aeroport Henri Coandă Sosiri. Tariful este dinamic și îți va fi estimat în aplicație.

Dacă îți place să planifici din timp, poți rezerva online o cursă cu Uber, cu până la 30 de zile înainte de zborul tău.

Parcare

Aeroportul Internațional Henri Coandă (OTP) dispuse de parcări speciale pentru Plecări (P1) și Sosiri (P2). Tariful pentru ambele parcări este de 3 lei/30 de minute sau 6 lei/oră. Asigură-te că păstrezi jetonul eliberat la intrare; vei avea nevoie de acesta pentru a efectua plata la terminalele special amenajate în interiorul parcării.

Pentru parcare pe termen lung se vor folosi zonele special destinate (P3, P4, P5). Poți lăsa mașina în parcare timp de maximum 30 de zile, fiecare zi achitându-se integral, indiferent de numărul de ore.

Pentru primele 4 zile, tariful este de 50 lei/zi. Pentru o durată de 5 până la 30 de zile, se mai adaugă 10 lei pentru fiecare zi suplimentară primelor patru.

Închiriere mașini

Ghișeele rent a car se găsesc în aeroport, pe culoarul de legătură dintre Terminalul Plecări și Terminalul Sosiri.

Poți închiria oricând o mașină de la companiile Autonom Rent-a-Car, Sixt sau Enterprise Rent-a-Car – ghișeele au program non-stop.

Poți închiria mașini și de la Avis sau Budget Rent-a-Car (08:00-21:00), Europcar (09:00-22:00) sau Hertz (08:00-22:00).

Telefoane utile - Contact Aeroport Henri Coandă

Centrală aeroport: +4 (021) 204 1000; +4 (021) 201 4000

Informații plecări: +4 (021) 204 1210; +4 (021) 204 1200

Informații sosiri: +4 (021) 204 1220; +4 (021) 204 1224

Birouri Lost & Found

Bagaje

Dacă ai bagaje pierdute în Aeroportul Internațional Henri Coandă, adresează-te companiei aeriene care a operat zborul tău. Birourile lost & found se află în sala de recuperare bagaje de la Terminalul Sosiri.

Dacă ai zburat cu TAROM, poți apela și unul dintre numerele de telefon: (+4) 021 204 1205 sau (+4) 021 201 4976 (program non-stop).

Dacă ai zurat cu Blue Air, contactează Uplift Airport Services (program non-stop):

Telefon: +4 (0745) 313 411

E-mail: [email protected]

Daci ai zburat cu una dintre companiile Adria Airways, Aegean Airlines, Air Europa, Air Malta, Alitalia, Austrian, Bulgaria Air, Carpatair, Cyprus Airways, Easy Jet, EL-AL, Finnair, Fly Dubai, LOT, Lufthansa, Meridiana, Miami Air, Olympic Air, Pegasus, SAS, Sunexpress, Swiss Air sau TAP Portugal, contactează Globeround România:

Telefon: +4 (021) 204 1043; +4 (021) 204 1042; +4 (021) 204 1150

Mobil: +4 0722 311 417

E-mail: [email protected]

Dacă ai zburat cu Aeroflot, Air Bucharest, FlyEgypt, Onurair, Nouvelair Tunisie, British Airways, Corendon Airlines, Ryanair, Qatar Airways, Travel Service sau Vueling, contactează Menzies Aviation România:

Telefon : +4 ( 021) 204 2675/ +4 ( 021) 204 3438

Email: [email protected]

Dacă ai călătorit cu Air France, Air Serbia, Eurowings, Fly Romania, Gullivair, KLM, Luxair, Nesma Airlines, Tunis Air, Turkish Airlines, Windrose Airlines sau Wizz Air, contactează Romanian Airport Services:

Telefon: +4 (021) 204 1428

Mobil: +4 (0756) 042 230 / +4 (0738) 721 695

E-mail: [email protected]

Obiecte personale

Dacă ai obiecte personale pierdute în aeroport, sună la numărul de telefon +4 (0786) 137 134, de luni până vineri, între orele 09:00 și 15:00.

Alte informații utile

Self Check-in

Înainte de ziua zborului, verifică atent condițiile de check-in ale companiei aeriene. Asigură-te că respecți regulile privitoare la bagaje.

Dacă dorești să efectuezi check-in-ul în aeroport, ai la dispoziție terminale speciale, amplasate la Terminalul Plecări. Acestea generează automat documentele necesare călătoriei, fără a fi nevoie de asistența personalului. Pentru înregistrarea bagajelor de cală, mergi la ghișeele Drop-off.

Liniile aeriene care permit self check-in sunt Tarom, Air France, British Airways, KLM, Turkish Airlines, Lufthansa, Austrian Airlines, LOT Polish Airlines, Aegean Airlines și  Scandinavian Airlines.

Codurile de identificare ale aeroportului

Cod IATA: OTP (folosit pe biletele de avion, boarding pass etc.)

Cod ICAO: LROP (folosit de serviciile de trafic aerian)

Călătorii cu copiii

Aeroportul Internațional Henri Coandă Otopeni dispune de saloane Mama și Copilul, ce pot fi utilizate gratuit. Acestea sunt dotate cu spații pentru schimbarea scutecelor și alăptare. De asemenea, grupurile sanitare destinate pasagerilor sunt și ele dotate cu facilități necesare infanților.

Companii aeriene care operează zboruri din Aeroportul Internațional Henri Coandă București

În Aeroportul Internațional Henri Coandă decolează și aterizează avioane operate de următoarele companii aeriene: Aegean Airlines, Aeroflot, Air Bucharest, Air France, Air Moldova, Air Serbia, Austrian Airlines, Blue Air, British Airways, Czech Airlines, EL AL, Ernest Airlines, Eurowings, FlyDubai, KLM, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Nouvelair Tunisie, Onurair, Pegasus Airlines, Qatar Airways, Ryan Air, SAS Scandinavian Airlines, Sky Airlines, Swiss International Airlines, TAP Portugal, Tarom, Turkish Airlines, Vueling și Wizz Air.

Flight Radar - Vezi traficul aerian live