Skip to content

Aeroportul Internațional Henri Coandă (denumit, în trecut, „Otopeni”) este cel mai mare aeroport din România și unicul aeroport care deservește Bucureștiul în acest moment.

Până la inaugurarea acestuia, singurul aeroport funcțional al capitalei era Aeroportul Internațional Băneasa – Aurel Vlaicu. În prezent, acesta din urmă nu operează zboruri și se află în curs de renovare.

Așadar, dacă zbori din sau spre București, vei decola și vei ateriza pe Aeroportul Henri Coandă (OTP).

 

 

Aeroportul Internațional Henri Coandă – Plecări

Vezi zborurile cu plecare din Aeroportul Internațional Henri Coandă mai jos:

Aeroportul Internațional Henri Coandă – Sosiri

Vezi zborurile care aterizează pe Aeroportul Internațional Henri Coandă mai jos:

 

Cauți zboruri ieftine din București spre alte destinații? Rezervă-ți bilete de avion aici.

 

Adresă și transport

Adresa Aeroportului Internațional Henri Coandă:

Calea Bucureștilor 224E, Otopeni, județul Ilfov

Vizualizează pe Google Maps

Aeroportul se află la o distanță de aproximativ 17 kilometri față de centrul capitalei, fiind accesibil atât cu mașina personală, cât și cu transportul în comun.

Autobuz

Linia Expres 783

Dacă vrei să ajungi de la aeroport în oraș sau viceversa, autobuzul 783 circulă atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Poți consulta orarul și traseul complet pe site-ul STB (Societatea de Transport București).

Stații principale: Terminal Sosiri – Terminal Plecări – Pod Băneasa – Piața Presei – Arcul de Triumf – Piața Victoriei – Piața Romană – Universitate – Piața Unirii 2

Prețul unei călătorii este de 3,5 lei.

Tren

Dacă preferi să mergi cu trenul, poți ajunge de la Gara de Nord la Aeroportul Internațional Henri Coandă (și viceversa) cumpărând bilete online de pe site-ul CFR sau direct de la ghișeele și automatele din gară. Poți plăti călătoria și direct în tren, prin card.

Trenurile circulă din 40 în 40 de minute, călătoria durează 20-25 de minute, iar prețul unui bilet pe o direcție de mers este de 4 lei pentru adulți și 2 lei pentru copii.

Taxi

În cazul în care vrei să iei un taxi de la aeroport, vei găsi mașini autorizate în zona special amenajată. Stațiile de taxi sunt amplasate la ieșirea din terminal. Dacă vrei să comanzi un taxi de la o anumită companie, ai la dispoziție terminalele cu touch screen.

Servicii de ridesharing (Uber)

O altă opțiune de transport este o cursă cu Uber. Deschide aplicația când ești la aeroport, solicită o cursă și urmează indicațiile din aplicație – acolo vei afla care este punctul de preluare. Tariful este dinamic și îți va fi estimat în aplicație; o taxă suplimentară de 3 lei va fi aplicată, conform acordului dintre Uber și Aeroportul Henri Coandă.

Dacă îți place să planifici din timp, poți rezerva online o cursă cu Uber, cu până la 30 de zile înainte de zborul tău.

Parcare

Aeroportul Internațional Henri Coandă (OTP) dispuse de parcări speciale pentru Plecări (P1) și Sosiri (P2). Tariful pentru ambele parcări este de 3 lei/30 de minute sau 6 lei/oră. Asigură-te că păstrezi jetonul eliberat la intrare; vei avea nevoie de acesta pentru a efectua plata la terminalele special amenajate în interiorul parcării.

Pentru parcare pe termen lung se vor folosi zonele special destinate (P3, P4, P5). Poți lăsa mașina în parcare timp de maximum 30 de zile, fiecare zi achitându-se integral, indiferent de numărul de ore.

Pentru primele 4 zile, tariful este de 50 lei/zi. Pentru o durată de 5 până la 30 de zile, se mai adaugă 10 lei pentru fiecare zi suplimentară primelor patru.

Închiriere mașini

Ghișeele rent a car se găsesc în aeroport, pe culoarul de legătură dintre Terminalul Plecări și Terminalul Sosiri.

Poți închiria oricând o mașină de la companiile Autonom Rent-a-Car, Sixt sau Enterprise Rent-a-Car – ghișeele au program non-stop.

Poți închiria mașini și de la Avis sau Budget Rent-a-Car (08:00-21:00), Europcar (09:00-22:00) sau Hertz (08:00-22:00).

Telefoane utile

Centrală aeroport: +4 (021) 204 1000; +4 (021) 201 4000

Informații plecări: +4 (021) 204 1210; +4 (021) 204 1200

Informații sosiri: +4 (021) 204 1220; +4 (021) 204 1224

Birouri Lost & Found

Bagaje

Dacă ai pierdut bagaje în aeroport, adresează-te companiei aeriene care a operat zborul tău. Birourile lost & found se află în sala de recuperare bagaje de la Terminalul Sosiri.

Dacă ai zburat cu TAROM, poți apela și unul dintre numerele de telefon: (+4) 021 204 1205 sau (+4) 021 201 4976 (program non-stop).

Dacă ai zurat cu Blue Air, contactează Uplift Airport Services (program non-stop):

Telefon: +4 (0745) 313 411

E-mail: [email protected]

Daci ai zburat cu una dintre companiile Adria Airways, Aegean Airlines, Air Europa, Air Malta, Alitalia, Austrian, Bulgaria Air, Carpatair, Cyprus Airways, Easy Jet, EL-AL, Finnair, Fly Dubai, LOT, Lufthansa, Meridiana, Miami Air, Olympic Air, Pegasus, SAS, Sunexpress, Swiss Air sau TAP Portugal, contactează Globeround România:

Telefon: +4 (021) 204 1043; +4 (021) 204 1042; +4 (021) 204 1150

Mobil: +4 0722 311 417

E-mail: [email protected]

Dacă ai zburat cu Aeroflot, Air Bucharest, FlyEgypt, Onurair, Nouvelair Tunisie, British Airways, Corendon Airlines, Ryanair, Qatar Airways, Travel Service sau Vueling, contactează Menzies Aviation România:

Telefon : +4 ( 021) 204 2675/ +4 ( 021) 204 3438

Email: [email protected]

Dacă ai călătorit cu Air France, Air Serbia, Eurowings, Fly Romania, Gullivair, KLM, Luxair, Nesma Airlines, Tunis Air, Turkish Airlines, Windrose Airlines sau Wizz Air, contactează Romanian Airport Services:

Telefon: +4 (021) 204 1428

Mobil: +4 (0756) 042 230 / +4 (0738) 721 695

E-mail: [email protected]

Obiecte personale

Dacă ai pierdut obiecte personale în aeroport, sună la numărul de telefon +4 (0786) 137 134, de luni până vineri, între orele 09:00 și 15:00.

Centru de testare COVID-19

În incinta Aeroportului Internațional Henri Coandă, la parterul corpului de legătură între cele două aerogări – latura sud-vest, se află Milena Medical Center.

Aici poți efectua teste COVID-19 RT-PCR (cu rezultat în maximum 6 ore) și teste rapide antigen (cu rezultat în aprox. 25 de minute).

Rezultatele testelor se primesc fie printate, fie sub formă de cod QR sau via e-mail, în limba română și/sau engleză.

Centrul de testare are program non-stop. Pentru mai multe informații, poți apela +40786.559.622 sau +40786.559.623.

Alte informații utile

Self Check-in

Înainte de ziua zborului, verifică atent condițiile de check-in ale companiei aeriene. Asigură-te că respecți regulile privitoare la bagaje.

Dacă dorești să efectuezi check-in-ul în aeroport, ai la dispoziție terminale speciale, amplasate la Terminalul Plecări. Acestea generează automat documentele necesare călătoriei, fără a fi nevoie de asistența personalului. Pentru înregistrarea bagajelor de cală, mergi la ghișeele Drop-off.

Liniile aeriene care permit self check-in sunt Tarom, Air France, British Airways, KLM, Turkish Airlines, Lufthansa, Austrian Airlines, LOT Polish Airlines, Aegean Airlines și  Scandinavian Airlines.

Codurile de identificare ale aeroportului

Cod IATA: OTP (folosit pe biletele de avion, boarding pass etc.)

Cod ICAO: LROP (folosit de serviciile de trafic aerian)

Călătorii cu copiii

Aeroportul Internațional Henri Coandă (OTP) dispune de saloane Mama și Copilul, ce pot fi utilizate gratuit. Acestea sunt dotate cu spații pentru schimbarea scutecelor și alăptare. De asemenea, grupurile sanitare destinate pasagerilor sunt și ele dotate cu facilități necesare infanților.

Companii aeriene care operează zboruri din Aeroportul Internațional Henri Coandă

În aeroportul OTP decolează și aterizează avioane operate de următoarele companii aeriene: Aegean Airlines, Aeroflot, Air Bucharest, Air France, Air Moldova, Air Serbia, Austrian Airlines, Blue Air, British Airways, Czech Airlines, EL AL, Ernest Airlines, Eurowings, FlyDubai, KLM, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Nouvelair Tunisie, Onurair, Pegasus Airlines, Qatar Airways, Ryan Air, SAS Scandinavian Airlines, Sky Airlines, Swiss International Airlines, TAP Portugal, Tarom, Turkish Airlines, Vueling și Wizz Air.

Flight Radar - Vezi traficul aerian live