Skip to content

Aeroportul Internațional George Enescu (BCM) deservește orașul Bacău și este localizat la aproximativ 5-6 kilometri față de centrul acestuia. Accesul în aeroport se poate face de pe drumul european E85, aflat la mai puțin de 400 de metri distanță față de aerogară.

Toate informațiile utile de care ai nevoie despre Aeroportul Internațional George Enescu Bacău:

Cauți zboruri avantajoase cu plecare din Bacău? Rezervă-ți bilete de avion aici.

 

Adresă și transport

Adresă Aeroportul Internațional George Enescu Bacău:

Strada Aeroportului nr. 1, Bacău

Vizualizează pe Google Maps

Autobuz

Pentru a ajunge din oraș la aeroportul din Bacău sau viceversa, ai la dispoziție mai multe autobuze ale căror capete sunt Gara Bacău, respectiv Chimiei (Aeroport). Poți lua autobuzele 14, 17, 17B, 18 sau 154.

Stații principale: Gara Bacău – Liceul N.V. Karpen – Banca Națională – Piața Centrală – Piața Sud – Chimiei

De la stația Chimiei, mai ai de parcurs aproximativ 500 de metri (7 minute) pe jos, pe strada Aeroportului.

Taxi

Dacă vrei să iei un taxi de la aeroportul din Bacău spre centrul orașului, vei putea găsi mașini autorizate la ieșirea din terminal. Drumul nu durează mai mult de 12-15 minute.

În cazul în care vrei să ajungi la aeroport cu un taxi, reține că timpul maxim de staționare în zona de debarcare este de maximum 2 minute. Așadar, păstrează-ți bagajele și obiectele personale cât mai compacte și la îndemână.

Parcare

Din luna mai a anului 2019, Aeroportul Internațional George Enescu din Bacău are o parcare nouă destinată călătorilor și însoțitorilor. Vechea parcare dinspre calea ferată nu se mai află, în prezent, în administrarea aeroportului.

Așadar, călătorii sunt încurajați să folosească parcarea noului terminal, care dispune de 258 de locuri.

Sistemul de tarifare al parcării P1 este următorul: 5 lei/oră în intervalul 1-5 ore, 30 lei în intervalul 5-12 ore, respectiv 35 lei în intervalul 12-24 de ore.

În intervalul 2-7 zile, prețul este de 35 lei + 15 lei/zi, iar dacă vrei să lași mașina personală în parcare mai mult de 7 zile, vei plăti 125 lei + 10 lei/zi.

La intrarea în parcare, înainte de barieră, apasă butonul pentru a primi tichetul de parcare. Nu pierde acest tichet, căci vei avea nevoie de el la momentul efectuării plății. Pierderea tichetului se sancționează cu 300 lei.

Închiriere mașini

Vrei să închiriezi o mașină? Vei găsi biroul Daleo Rent-a-Car în incinta aeroportului, în zona Terminalului Plecări/Sosiri.

Dacă ai nevoie de mai multe informații, oferte și prețuri, poți contacta furnizorul la numerele de telefon (004) 0740.51.56.65 sau (004) 0760.88.82.04, sau poți trimite un e-mail la adresa [email protected].

Telefoane utile

Informații pasageri: 0040234/575.400

Secretariat: 0040234/552.484

Bagaje și obiecte pierdute

După aterizare, bagajele de cală vor fi preluate din zona special destinată. În cazul în care nu ridici bagajul într-un timp rezonabil, acesta va fi colectat de compania aeriană și depozitat timp de o lună de zile, până la preluare.

Dacă bagajul tău nu a ajuns la destinație sau a fost pierdut, contactează cât mai repede operatorul zborului și/sau firma RAS Handling, la numărul de telefon 0040 0754.076.687 sau pe e-mail, la adresa [email protected].

Alte informații utile

Check-in

Înainte de a călători, asigură-te că verifici cu atenție regulile companiei aeriene care operează zborurile tale. În cazul în care procedura de check-in nu poate fi făcută online, va fi nevoie să o efectuezi în aeroport.

Mergi la ghișeele de check-in indicate pe tabela cu informații, corespunzătoare zborului tău. Dacă ai bagaje de cală, acestea vor fi cântărite, marcate, apoi predate personalului asignat.

Codurile de identificare ale aeroportului

Cod IATA: BCM (folosit pe biletele de avion, boarding pass etc.)

Cod ICAO: LRBC (folosit de serviciile de trafic aerian)

Călătorii cu copiii

Adulții care însoțesc infanți pot utiliza camera Mama și Copilul în mod gratuit, 24/24, pentru alăptare și schimbarea scutecelor. Aceasta se găsește în interiorul Terminalului Plecări.

Companii aeriene care operează zboruri din Aeroportul Internațional George Enescu Bacău

Companiile aeriene ale căror zboruri decolează și aterizează în Bacău, pe Aeroportul Internațional George Enescu Bacău, sunt Aegean Airlines, Wizz Air și Blue Air.

Flight Radar – Vezi traficul aerian live