Skip to content

Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj (CLJ) este al doilea cel mai mare și cel mai circulat aeroport din România, după Aeroportul Internațional Henri Coandă din București, și primul aeroport regional din țară.

Situat în estul municipiului Cluj, în zona Someșeni, Aeroportul Internațional Avram Iancu deservește Cluj-Napoca, aflându-se la aproximativ zece kilometri distanță de centrul orașului.

Tot ce vrei să știi despre Aeroportul Internațional Avram Iancu - Cluj:

 

Ești în căutare de zboruri ieftine cu decolare din Cluj? Rezervă-ți biletele de avion de aici.

 

Adresă și transport

Adresa Aeroportul Internațional Avram Iancu - Cluj:

Strada Traian Vuia Nr. 149-151, Cluj-Napoca

Vizualizează pe Google Maps

Transport în comun (autobuz și troleibuz)

Serviciul de transport public CTP Cluj operează două rute care fac legătura între oraș și aeroport. Poți opta pentru oricare dintre ele, în funcție de zona din care pleci sau în care vrei să ajungi.

Troleibuz - Linia 5

Troleibuzul 5 circulă atât în timpul săptămânii, cât și în weekend. Vezi orarul detaliat pentru ambele direcții aici, precum și traseul complet.

Stații principale: Piața Gării Sud – Piața Mărăști – Pod Someșeni – Aiudului – Traian Vuia Sud – Aeroport Sud

Durata călătoriei: aproximativ 35 de minute

Autobuz - Linia 8

Autobuzul 8 circulă doar de luni până vineri și face legătura între Piața Mihai Viteazul Vest și aeroport. Vezi aici orarul complet și traseul exact.

Stații principale: Piața Mihai Viteazul Vest – Mareșal C-tin Prezan – Pod Someșeni – Orăștie – Aeroport Sud

Durata călătoriei: aproximativ 30 de minute

Prețul unei bilet cu două călătorii pentru autobuz și troleibuz este de 5 lei și poate fi cumpărat atât de la chioșcurile de bilete, cât și de la automate.

Taxi

Dacă dorești să te deplasezi cu un taxi, vei găsi stația de taximetre la ieșirea din Terminalul Sosiri. Iar dacă destinația este aeroportul, poți comanda un taxi din oraș, apelând numerele de telefon locale disponibile aici.

Durata călătoriei între aeroport și centrul Clujului este de aproximativ 15 minute. Costul estimativ al unei călătorii de la sau spre aeroport este 2,25 lei/km pe timp de zi și 3 lei/km pe timp de noapte.

Servicii de ridesharing (Uber)

Te poți deplasa către aeroport sau de la aeroport în oraș cu ajutorul unui Uber. Comandă mașina prin aplicație, iar dacă ești la aeroport, mergi în zona de preluare indicată.

Tariful este dinamic și îți va fi estimat în aplicație.

Dacă vrei să planifici călătoria din timp, rezervă online o cursă, cu până la 30 de zile înainte de zborul tău.

Parcare

Dacă ajungi la Aeroportul din Cluj, ai parcare accesibilă și locuri suficiente. Aeroportul Internațional Avram Iancu (CLJ) dispune de două parcări separate, cu sisteme de tarifare diferite.

Parcarea administrată de Aeroportul Avram Iancu Cluj - Plecări și Sosiri

Această parcare este situată la vest de Terminalele Plecări și Sosiri. Accesul se face din strada Traian Vuia.

Tarifele standard sunt de 25 lei/zi, 35 lei/două zile, 80 lei/între 2 și 5 zile, 130 lei/între 7 și 14 zile, respective 180 lei/lună.

Dacă ai nevoie de un abonament tip sejur turistic, prețul este de 80 lei/8 zile sau 130 lei/15 zile.

Parcarea pe termen lung se plătește astfel: 800 lei pentru 6 luni, respectiv 1500 lei pentru 12 luni.

Acestor tarife li se adaugă cota de TVA. Accesul în parcare se plătește la caseria din incinta parcării, atât numerar (cash), cât și cu cardul (POS).

Parcarea administrată de GOTO Parking

Această parcare este separată de prima, fiind situată chiar în fața celor două terminale. Accesul se face tot din strada Traian Vuia, fiind marcată corespunzător.

Pasagerii și însoțitorii acestora vor plăti accesul în parcare în funcție de timpul necesar: 1 leu/5-10 minute, 6 lei/10-30 de minute, 9 lei/30-60 de minute, 18 lei/60 min120 de minute, 33 lei/2-5 ore etc.

Pentru o zi sau două de parcare la aeroportul din Cluj, prețul este de 121 lei, iar pentru o durată de 2-7 zile vei plăti 210 lei.

Parcarea pe termen lung este posibilă și costă 1560 lei pentru 6 luni, respectiv 2500 lei pentru un an.

Mai multe detalii despre parcare și prețuri pot fi consultate pe site-ul GOTO Parking.

Închiriere mașini

În cazul în care vrei să închiriezi o mașină pe durata șederii în Cluj, ai la dispoziție mai multe ghișee în incinta aeroportului: PHP, Sixt, Rodna, Autonom, Olimpo, Hertz și Touring Rent Auto România.

Daci ai nevoie de mai multe detalii și oferte, poți contacta fiecare companie în parte, folosind datele de contact de aici.

Telefoane utile

Centrala telefonică: +40 0264 307 500

Birou informații Plecări: 0264 416 788

Cabinet medical: 0264 307 575

GOTO Parking: +40 738 761 997

Birouri Lost & Found

Bagaje

Dacă ai bagaje pierdute în Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj, contactează imediat compania aeriana care a operat zborul tău sau compania responsabilă de bagaje.

Astfel, dacă ai zburat cu TAROM, apelează unul dintre numerele de telefon +40 264 307 568, +40 264 307 569 sau +40 264 307 500 sau scrie un e-mail la [email protected].

Dacă ai zurat cu Lufthansa, Wizz Air, Lot Polish Airlines, Vueling, Turkish Airlines şi alte companii care realizează zboruri charter, contactează Menzies Aviation la +40 264 307 518 sau +40 751 093 654.

Obiecte personale

Dacă ai pierdut obiecte personale în aeroport, apelează la Poliția de Frontieră, la numerele +40 264 307 500 și +40 264 307 530 sau în scris, la adresa de e-mail [email protected].

Alte informații utile

Self Check-in

Dacă nu ai efectuat procedura de check-in online, asigură-te că ajungi la aeroport cu cel puțin trei ore înainte de decolarea avionului. Astfel, vei reuși să faci înregistrarea în timp util, la ghișeul de check-in al companiei aeriene care operează zborul tău.

De asemenea, dacă ai bagaje de cală, acestea vor fi înregistrate și predate companiei aeriene la ghișeele alocate în aeroport.

Înainte de a pleca spre aeroport, verifică atent condițiile companiei tale aeriene în ceea ce privește dimensiunea, greutatea și conținutul bagajelor.

Codurile de identificare ale aeroportului

Cod IATA: CLJ (folosit pe biletele de avion, boarding pass etc.)

Cod ICAO: LRCL (folosit de serviciile de trafic aerian)

Călătorii cu copiii

În cazul în care călătorești alături de infanți, ai acces gratuit și non-stop la camera Mama și Copilul, situată în incinta Terminalului Plecări din Aeroportul Cluj, la parter. Zona este prevăzută cu spații speciale pentru alăptarea celor mici.

Companii aeriene care operează zboruri din Aeroportul Internațional Avram Iancu

Aeroportul Internațional Avram Iancu lucrează cu următoarele companii aeriene, ale căror zboruri decolează și aterizează din sau în Cluj: Tarom, Lufthansa, Air Dolomiti, Wizz Air, Blue Air, Ryan Air, LOT Polish Airlines, Turkish Airlines, HiSky și Animawings.

Flight Radar - Vezi traficul aerian live