Skip to content

Aeroportul Internațional Arad (ARW) este situat doar la 4 kilometri distanță de orașul cu același nume și la 50 de kilometri distanță de Aeroportul Internațional din Timișoara. Accesul se poate face cu ușurință de pe Autostrada A1.

 

 

Ești în căutare de bilete de avion ieftine cu plecare din Arad? Rezervă zborul aici!

 

Aeroportul Internațional Arad – Plecări

Vezi toate zborurile cu plecare de pe Aeroportul din Arad mai jos:

Aeroportul Internațional Arad – Sosiri

Vezi toate zborurile cu aterizare pe Aeroportul din Arad mai jos:

Adresă și transport

 

Adresa Aeroportului Internațional Arad:

Aleea Aeroport nr. 4, Arad

Vizualizează pe Google Maps

Autobuz

Linia 21

Pentru a ajunge la aeroport cu autobuzul, ai la dispoziție linia 21, operată de CTP Arad. Poți vedea traseul complet aici.

Stații principale: Podgoria – Confecții – Cpt. Ignat – Pomenirea

Costul unui bilet cu o singură călătorie este de 3 lei.

Taxi

Poți ajunge de la aeroport în oraș sau viceversa comandând un taxi. Acesta te va prelua din zona Sosiri și te va lăsa în zona Plecări. Reține că timpul de staționare permis în zona aeroportului este limitat.

Servicii de ridesharing (Uber, Bolt)

Dacă preferi să comanzi un Uber sau un Bolt, o poți face prin intermediul aplicațiilor. Călătoria până în centrul Aradului nu va dura mai mult de 10 minute.

Iar dacă vrei, poți rezerva online o cursă cu Uber cu până la 30 de zile înainte de călătoria ta. Astfel, totul este planificat, iar tu călătorești relaxat!

Parcare

Călătorii și însoțitorii acestora beneficiază de 400 de locuri de parcare în imediata apropiere a terminalelor.

În fața Terminalelor 1 și 2 există o parcare pentru staționare pe termen scurt și pentru pasagerii cu mobilitate redusă.

Pentru parcare pe termen lung, poți folosi parcarea P3, situată lângă Terminalul Sosiri.

Închiriere mașini

În cazul în care vrei să închiriezi o mașină de la aeroport, o poți face de la ghișeul Sixt din zona Meet & Greet. Dacă ai nevoie de mai multe informații, poți suna la numărul de telefon +40742106778.

Telefoane utile

Operațiuni (program non-stop): +4 0722 111 998

Secretariat: +40-257-339-010

Bagaje și obiecte pierdute

În cazul în care bagajele și obiectele personale nu au ajuns la destinație sau au fost pierdute, trebuie să contactezi cât mai rapid compania aeriana care a operat ultimul tău zbor.

Centru de testare COVID-19

Momentan, Aeroportul Internațional Arad nu dispune de un centru propriu de testare COVID-19. Așadar, dacă ai nevoie de un test, va fi nevoie să te deplasezi până la unul dintre centrele de testare din apropiere – distanță ușor de parcurs în aproximativ 10 minute.

Unul dintre centrele disponibile este cel oferit de Complet Medical, cu program de funcționare zilnic, între orele 07:30 și 20:00. Aici poți efectua teste RT-PCR, cu eliberarea rezultatelor în 24 de ore, sau teste antigen, cu rezultate în 30 de minute. Pentru mai multe informații, poți accesa această pagină.

Alte informații utile

Check-in

În incinta aeroportului există 6 ghișee de check-in. În cazul în care compania aeriana cu care călătorești nu oferă serviciul de check-in online, va fi nevoie să îl efectuezi în aeroport; la fel și dacă ai bagaje de cală.

Urmează indicațiile din aeroport și îndreaptă-te către ghișeul de check-in corespunzător zborului tău. Asigură-te că ajungi cu cel puțin două ore înainte de ora decolării, pentru a avea timpul necesar de parcurgere a formalităților.

Codurile de identificare ale aeroportului

Cod IATA: ARW (folosit pe biletele de avion, boarding pass etc.)

Cod ICAO: LRAR (folosit de serviciile de trafic aerian)

Călătorii cu copiii

În incinta Aeroportului Internațional Arad există un Salon Mama și Copilul, dotat cu toate facilitățile necesare pentru schimbarea scutecelor și alăptare.

Companii aeriene care operează zboruri din Aeroportul Internațional Arad

Companiile aeriene care operează rute cu decolare și aterizare pe aeroportul din Arad sunt: Tarom, Corendon, Freebird, Carpatair.

Flight Radar – Vezi traficul aerian live