Skip to content

Aegean: informații generale de călătorie

Companii aeriene, Informatii pentru calatori

Actualizat in: 01/04/2022

Incepand cu 15 Iunie 2020, Aegean a reluat zborurile din Europa catre Grecia, inclusiv ruta Bucuresti - Atena. 

Incepand cu data de 1 iulie 2020, pasagerii care vor sa intre pe teritoriul Greciei trebuie sa completeze o declaratie exclusiv online, cu cel putin 48 de ore inainte de a intra in tara. Pentru mai multe detalii, te rugam sa consulți conditiile de calatorie pentru Grecia, disponibile aici.

Siguranța la bordul aernovaelor Aegean

Aegean a implementat o serie de măsuri suplimentare de prevenție, menite să minimizeze potențiala răspândire a cazurilor de COVID-19, după cum urmează:

Înainte de zbor

 • Efectuează check-in-ul online, cu 48 de ore înainte de zbor, pentru a evita aglomerația inutilă în aeroport.
 • Verifică starea zborului tău, politicile actualizate ale aeroportului de plecare, precum și condițiile de călătorie pentru destinația ta.

În aeroport

 • La toate casele de bilete Aegean au fost instalate separatoare de plexiglas și sunt disponibile dozatoare pentru igienizare. Pe podea sunt lipite stickere care să ajute la menținerea distanțării sociale.
 • Lounge-urile de afaceri sunt închise temporar în Atena, Salonic și Larnaka.
 • Îmbarcarea are loc în grupuri, începând cu pasagerii care au loc la fereastra. Ți se va solicita să îți scanezi cartea de îmbarcare și să prezinți documentul de identificare personalului Aegean. Dacă este nevoie de transfer cu autobuzul către aeronavă, acesta va fi plin la 50% din capacitate. Prin urmare, numărul autobuzelor folosite a crescut.

La bordul aeronavelor 

 • Este obligatoriu să porți mască în timpul zborului – pasagerii își vor aduce propriile măști la bordul aeronavei.
 • Ai voie să aduci în cabină un articol personal (geantă pentru femei/bărbați sau geantă mică pentru laptop) sau un bagaj de mână, în conformitate cu specificațiile de greutate și mărime.
 • Aegean oferă pasagerilor sticle de apă, o gustare preambalată și șervețele antiseptice.
 • Revista Aegean inflight și ziarele nu mai sunt disponibile la bord. În schimb, atunci când călătorești către destinații internaționale, te poți conecta la platforma de informații Aegean Stream, prin aplicația Aegean, folosind telefonul/laptopul personal.
 • Vânzarea produselor la bordul aeronavelor Aegean este suspendată.
 • La toate zborurile Aegean, 3 rânduri de locuri din fața sau din spatele aeronavei vor rămâne libere, în cazul în care un pasager prezintă potențiale simptome și trebuie să fie izolat.

La destinație

 • Debarcarea se va face folosind doar ușa din față a aeronavei, de către grupuri mici de pasageri, începând cu scaunele de pe culoar.

Igienizarea aeronavelor

 • Scaunele, suporturile pentru brațe, tăvile de masă, pereții laterali, pubelele, toaletele și alte zone care pot fi atinse de pasageri sunt curățate și igienizate intensiv.
 • Aeronavele Aegean care sosesc la Atena din străinătate sunt dezinfectate la sosire, iar toate celelalte aeronave sunt dezinfectate periodic.

Circulația aerului la bordul aeronavelor

Aerul din cabine este complet reînnoit la fiecare 3 minute în timpul zborului. Toate aeronavele Airbus din flota Aegean sunt echipate cu filtre HEPA (High Efficiency Particulate Arrestors), care elimina peste 99% din bacteriile și virusurile microscopice.

Personalul Aegean

Personalul Aegean este instruit cu privire la cele mai noi protocoale de igienă și proceduri de curățare și folosește echipament de protecție (măști de față și mănuși) pentru a le asigura pasagerilor o călătorie sigură și pentru a se proteja pe ei înșiși. 

În plus, toți membrii echipajului Aegean sunt testați pentru Covid-19 la fiecare 15 zile.