România a actualizat lista țărilor din zona galbenă. Spania, Franța sau Olanda sunt pe listă.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor din zona galbenă, pentru care sunt impuse restricții de călătorie la intrarea în România. Conform hotărârii nr. 47 / 5.10.2020, persoanele care vin din aceste țări vor intra în auto-izolare timp de 14 zile. Decizia va intra în vigoare începând cu 7 octombrie.

Printre țările care au intrat pe noua lista galbenă se numără Franța, Olanda, Spania (întreaga țară), Cehia, Belgia sau Danemarca. Lista completă poate fi consultată mai jos.

lista_state

Persoanele care vin din aceste țări pot solicita să efctueze un test COVID în ziua a opta de izolare. Dacă acesta va fi negativ, perioada de izolare va fi redusă la 10 zile. 

Persoanele care vin din țările din zona galbenă și vor să stea doar 3 zile (72 de ore) pe teritoriul României pot evita auto-izolarea doar dacă prezintă un test COVID-19 cu rezultat negativ efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea în țară.

Măsura de izolare nu se aplică pentru persoanele care vin dintr-o țară de pe lista verde (lista verde implică toate statele care nu sunt pe lista galbenă), dar au tranzitat o țară din lista galbenă.