Skip to content

Sunteți în concediul mult așteptat, în familie. Cel mic a obosit. Îl dor picioarele. Vrea înghețată. Nu mai are răbdare. Obiectivul turistic de care ești tu entuziasmat îl plictisește complet. Nu te lasă deloc să admiri geniul lui Picasso, ci te trage de mânecă pentru că vrea la locul de joacă pe care l-a văzut pe drum spre muzeu. Te întrebi cu ce ai greșit?

Probabil că ai ales destinația greșită pentru vacanța în familie. Dacă alegi destinații potrivite pentru copii, vă veți distra cu toții pe cinste – și tu, și ei. Noi suntem aici să-ți oferim câteva idei bune pentru data viitoare!

9 destinații pentru copii, în care să călătoriți împreună

1. Valencia, Spania

Dacă vrei să începi cu o călătorie ușoară, confortabilă, pe care copilul să o adore, zboară către Valencia și petreceți împreună un weekend prelungit acolo.

Orașul oferă o mulțime de atracții captivante pentru cei mici, începând cu faimosul Bioparc. Este vorba despre un parc zoologic imens, care se întinde pe zece hectare, unde animalele trăiesc într-un mediu asemănător cu habitatul lor natural. Micuții vor putea admira în jur de 800 de animale, printre care lemuri, antilope, girafe, rinoceri, leoparzi, cimpanzei și elefanți.

bioparc valencia

Ulterior, puteți vizita împreună și Oceanograful, pentru a vedea și mai multe viețuitoare interesante, de data aceasta din lumea acvantică.

Pentru distracție interactivă, nu ratați Muzeul de Știință din Orașul Științei și al Artelor, un muzeu care îi va explica celui mic diverse fenomene prin experimente pe care le va adora.

Toate obiectivele turistice sunt la o distanță mica unele față de celelalte, iar Valencia poate fi străbătută pe jos, în plimbări relaxante, cu opriri la terasele care oferă tapas delicioase și sangria – pentru părinți.

2. Viena, Austria

Un alt oraș European foarte potrivit pentru un city break alături de cei mici este Viena. Poți ajunge acolo cu zboruri directe, iar la destinație te poți deplasa ușor cu transportul în comun sau pe jos.

Viena oferă nenumărate atracții potrivite pentru copii, începând cu grădina zoo din zona Palatului Schonnbrun și continuând cu palatul în sine, unde există zone ce prezintă camerele și costumele purtate de copii în urmă cu foarte mult timp, pe vremea prinților și prințeselor.

În cazul în care copilul tău este fascinat de muzică, vizitați Haus der Musik, un muzeu interactiv despre sunet și cum funcționează acesta, în context muzical și nu numai. Va fi o călătorie plină de experiențe de neuitat!

O altă atracție atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, este parcul de distracții Prater, unde puteți testa împreună o mulțime de caruseluri și jocuri.

Iar pentru o experiență cel puțin interesantă, vizitați și Micropia, un muzeu inedit care arată în cele mai mici detalii complexitatea organismelor invizibile care conviețuiesc pe planeta noastră. Copiii vor putea observa prin microscop o mulțime de lucruri fascinante, care îi vor ține distrați cel puțin o oră sau două.

P.S.: Dacă vizitezi Viena pe timp de iarnă, vezi ghidul nostru cu locuri magice de văzut prin oraș.

3. Tenerife, Insulele Canare

Pentru copiii care de-abia așteaptă să ajungă la mare, dar și să aibă activități dinamice în vacanțe, Tenerife poate fi destinația ideală. Pe lângă vremea blândă pe toata durata anului și o diversitate de plaje spectaculoase cu nisip negru și stânci, cum este plaja Bollulo, ai și plaje cu nisip auriu și ocean blând, fără valuri, perfecte pentru o zi de stat la soare și baie. Una dintre ele este Playa de las Teresitas, iar în zona Las Americas și Los Cristianos, în sudul insulei, vei găsi și mai multe.

Rezervă o zi pentru Siam Park, un parc acvatic incredibil, cu tobogane, piscine cu valuri și zone speciale pentru copii, unde cei mici se pot distra pe cinste, în deplină siguranță. Fără îndoială, această zi va rămâne în topul lor cu zile preferate de vacanță!

siam park tenerife

În altă zi puteți vizita împreuna Loro Parque, o rezervație inedita cu plante și animale, prin care vă puteți plimba ore întregi. Veți vedea sute de papagali colorați, maimuțe, flamingo, iar lista poate continua. Nu ratați tunelul cu rechini, pentru puțină adrenalină!

Tot pe insulă poți introduce copiii în lumea plantaților de bananieri – sunt o mulțime dintre care poți alege, iar experiența va fi una minunată pentru toată familia. La finalul vizitelor, copiii vor putea gusta bananele dulci specifice zonei, iar părinții pot încerca vinul sau lichiorul de banane.

Rezervă bilete de avion spre Tenerife și citește și ghidul nostru culinar, pentru a descoperi toate specialitățile locale.

4. Rovaniemi, Finlanda

Niciun copil nu va rămâne indiferent când va păși în orașul de origine al lui Moș Crăciun. Așadar, o excursie în inima Finlandei, în sezonul rece, se poate transforma în cea mai frumoasă vacanță de iarnă pentru toată familia.

Laponia este locul în care se află Satul Moșului, unde vei vizita fabrica de jucării, iar cei mici vor vedea scrisorile trimise către Moș Crăciun de copiii din toată lumea și vor putea să vorbească și să facă o poză cu personajul mult iubit.

În plus, pe parcursul vacanței veți vedea o mulțime de reni și câini husky și chiar veți putea experimenta o plimbare cu sania, prin pădurile înzăpezite. Iar dacă aveți noroc, veți vedea și Aurora Boreală!

5. Lego Land

Ai un copil pasionat de Lego, care a construit până acum un întreg univers din piesele colorate? Dacă da, poți începe deja să organizezi o excursie la unul dintre parcurile Lego Land! Le poți găsi în Germania (între Stuttgard și Munchen), în Dubai, în Billund (Danemarca) sau chiar în Florida, New York sau Japonia.

Fiecare parc are peste 50 de atracții diferite, de la caruseluri pline de adrenalină la workshopuri de construcții Lego și spectacole live pentru cei mici. Nu în ultimul rând, parcurile au construcții imense din piese de Lego, pe care cei mici le vor adora!

6. Europa Park

Cauți destinații pentru copii mai mari, care vor să se și distreze, dar și să cunoască lumea? Europa Park este locul perfect pentru vacanța de familie!

Acesta este împărțit în mai multe zone, fiecare având tematica unei țări anume. Astfel, copiii și adolescenții vor lua contact cu Germania, Franța, Italia, Elveția, Islanda, Portugalia și multe alte locuri de pe planetă, prin activități și caruseluri distractive, dar și prin elemente culturale. De exemplu, în zona dedicată Italiei vor descoperi mașinăriile de zbor proiectate de Leonardo Da Vinci, iar în zona Scandinaviei vor face cunoștință cu lumea vikingilor și cu opera lui Hans Christian Anderson.

7. PortAventura, Spania

Împărțit în mai multe zone tematice, asemenea Europa Park, PortAventura este cel mai mare parc de distracții din Spania și se află la 120 kilometri distanță de Barcelona. Așadar, puteți combina un city break în orașul lui Gaudi cu o vizită de una sau două zile în parc.

PortAventura are peste 50 de rollercoasters spectaculoase care merg cu viteze de peste 100 km/oră, dar și caruseluri mai lente, acvatice, precum și experiențe vizuale 4D, la fel de impresionante.

8. Fregene, Italia

Fregene, o stațiune de pe coasta de vest a Italiei, la doar o oră de mers cu mașina de Roma, este o destinație perfectă pentru familiile în căutare de relaxare și bucurie la malul mării. 

Locul este faimos pentru plajele sale lungi și nisipul fin. Copiii vor putea să se joace la mal, să construiască castele de nisip și să se bucure de soarele Mării Mediterane.

9. Ksamil, Albania

Ksamil, situat pe coasta de sud a Albaniei, este o adevărată comoară a Mării Ionice, cunoscută pentru plajele sale nesfârșite și apele cristaline. Tot aici vei regăsi Aquapark-ul Blue Eye care este destinat tuturor vârstelor, oferind tobogane și piscine cu apă proaspătă și captivantă. Copiii se vor distra copios în timp ce înoată și se distrează în acest decor spectaculos.

Alege oricare dintre destinațiile de mai sus și te asigurăm că orice copil va fi extrem de fericit, dar și tu te vei distra pe cinste. Rezervă biletele de avion pentru toată familia pe Vola.ro, iar noi te vom asista cu tot ce ai nevoie pentru o vacanță fără griji!