Skip to content
Actualizat in: 06/11/2023

Distribuie pe:

Urmează să vezi pentru prima dată capitala Regatului Unit? Sau, poate vizitezi Londra pentru a doua sau a treia oară și încă ești în căutare de lucruri interesante de făcut la destinație.

Nu îți face griji, nu îți vom recomanda să vizitezi Big Ben și nici Palatul Buckingham. Știm că deja ai în minte aceste locuri și multe altele doar când auzi cuvântul Londra.

Chiar dacă le vei vizita și pe acestea, noi vrem să îți propunem câteva activități altfel pentru un city break în Londra cât mai special.

8 recomandări pentru un city break inedit în Londra

1. Vizitează gratuit Tate Modern și bucură-te de priveliște

Priveliștea superbă asupra Londrei este „vânată” de toți turiștii entuziasmați. Majoritatea petrec zeci de minute la coada imensă pentru London Eye sau plătesc sume mari pentru a urca în cea mai înaltă clădire din Londra, The Shard.

Totuși, pentru aproape aceeași priveliște, poți urca pe platforma muzeului Tate Modern. Intrarea este gratuită, iar la pachet cu un view superb poți vedea și o mulțime de opere de artă, care de care mai interesante.

2. Vezi apusul de la Sky Garden

Un alt loc superb din care te poți bucura de priveliștea Londrei este Sky Garden. Poziționarea clădirii și pereții din sticlă oferă un view minunat, mai ales la apus.

Intrarea este gratuită în anumite intervale orare, însă trebuie să îți rezervi biletele online. Dacă dorești, poți rezerva și o masă la restaurant, pentru o cină inedită.

sky garden londra

Așadar, ia-ți bilete de avion spre Londra și pune Sky Garden pe lista cu lucruri de neratat!

3. Fă un tur tematic

În Londra se organizează o mulțime de tururi turistice, plătite sau gratuite. Dacă vrei să ai parte de o experiență inedită, rezervă-ți online un tur tematic Harry Potter. Te vei plimba prin oraș pentru a descoperi locuri cu atmosfera magică a cărților și filmelor și chiar vei face testul pentru a afla în ce Casă te potrivești cel mai bine.

4. Evită restaurantele turistice și ia prânzul sau cina în Soho

Când te afli într-un city break în Londra, vei fi tentat să incerci gastronomia locală, iar șansele sunt foarte mari să „aterizezi” într-un local clișeic, turistic, cu servicii slabe și prețuri foarte mari.

soho londra

Deși te sfătuim să încerci o porție de fish and chips, îți recomandăm să te plimbi puțin prin cartierul Soho la ora prânzului sau a cinei. Aici vei găsi localuri autentice și, fără îndoială, indiferent care e gastronomia ta preferată, vei avea parte de o experiență foarte plăcută.

5. Vizitează God’s Own Junkyard

Fie că ești în căutare de locuri instagramabile sau, pur și simplu, îți place să descoperi comori ascunse, vizitează God’s Own Junkyard, o adevărată galerie de artă urbană situată într-un vechi depozit.

Întregul spațiu este plin de semne luminoase, neoane și logo-uri, într-un amalgam haotic și intens colorat.

6. Ieși din zona centrală și fă o plimbare în Mica Veneție

Majoritatea turiștilor petrec doar câteva zile în Londra, astfel alergând mereu către următorul obiectiv turistic. Și cum majoritatea atracțiilor celebre se află în zona centrală, călătorii ajung destul de rar în zone ascunse, cu un farmec aparte.

little venice londra

Una dintre aceste zone este și Little Venice, cu străduțele sale pitorești, canalele pline cu ambarcațiuni interesante și atmosfera boemă. Fă-ți timp să descoperi locul și să bei o cafea în liniște.

7. Mergi prin tunelul de sub Tamisa

În timp ce majoritatea turiștilor se îndreaptă către tururi cu barca pe Tamisa, tu poți descoperi ceva inedit. Este vorba despre un tunel săpat pe sub râu, prin care poți traversa apa ce străbate orașul. Se numește Greenwich Foot Tunnel și poate fi accesat atât de pe partea Greenwich (Cutty Shark), cât și de pe partea Isle of Dogs (Island Gardens).

8. Fă o plimbare prin Shoreditch și cumpără suveniruri de la târg

Dacă obișnuiești să aduci acasă suveniruri din călătorii, amână puțin cumpărarea clasicului magnet de frigider. Rezervă-ți câteva ore pentru a te plimba prin Shoreditch, un cartier pestriț, plin cu magazine inedite și mici târguri vintage.

Chiar dacă este destul de aglomerat, atmosfera locală este unică și merită simțită pe propria ta piele.

Acestea fiind spuse, dacă vrei să ai parte de un city break în Londra de povestit prietenilor, încearcă activitățile de mai sus, fie că vei include sau nu în program și obiectivele turistice consacrate.