Skip to content
Actualizat in: 09/04/2024

Distribuie pe:

Când spunem vacanță pe Coasta de Azur, probabil că te imaginezi deja pe un yacht, pe o plajă cu ape turcoaz, sub un palmier, admirând fiecare mașină de lux care trece pe lângă tine sau poate chiar în publicul cursei de Formula 1 sau participând la Festivalul de Film de la Cannes. Fiecare cu propriile plăceri.

Coasta sudică a Franței, cunoscută și sub numele de Riviera Franceză, este într-adevăr plină de orașe și stațiuni superbe, fiecare având propriul farmec. Iar dacă vrei să-ți organizezi o vacanță pe Coasta de Azur și nu știi cum să-ți împarți timpul disponibil, te ajutăm noi.

Iată 8 destinații superbe pentru o vacanță pe Coasta de Azur!

1. Monaco

Monaco se numără printre cele mai luxoase destinații de pe Coasta de Azur; este de vizitat, fără îndoială. Portul Monte Carlo reprezintă un must see dacă ajungi în zonă, cu sutele sale de yachturi și apele azurii.

De asemenea, în Monaco s-au filmat și multe scene din filmele cu James Bond, dacă ești fanul/fana producțiilor cinematografice. Iar dacă nu ești, te vei mulțumi, fără îndoială, cu plajele superbe, priveliștile ireal de frumoase și atmosfera vibrantă locală.

2. Eze

Deplasându-te în continuare din Monte Carlo pe Riviera Franceză, spre Nisa, vei descoperi un orășel mai puțin celebru și luxos, dar extrem de fermecător, pe nume Eze. Este vorba despre un sat medieval cocoțat pe stâncile înalte, cu străduțe pline de magazine și cafenele și puncte de belvedere superbe, de unde poți admira Marea Mediterană.

eze franta

3. Saint-Jean-Cap-Ferrat

Înainte să ajungi la Nisa, oprește-te pe drumul dinspre Eze și în Saint-Jean-Cap-Ferrat, un fost sat pescăresc care atrage în prezent celebrități și turiști deopotrivă. Plajele sale sunt superbe și este locul perfect pentru câteva ore de liniște și relaxare.

4. Villefranche-Sur-Mer

Dacă mai mergi puțin pe coastă, vei ajunge și în Villefranche-Sur-Mer, un alt sătuc boem și liniștit, cu un port ce îți va aduce aminte de atmosfera din Italia.

P.S.: Căsuțele colorate de pe mal sunt perfecte pentru poze, iar orașul vechi este și el numai bun de luat la pas într-o zi în care ai chef să explorezi.

5. Nisa

Nisa este unul dintre orașele principale pentru o vacanță pe Coasta de Azur. Poți găsi bilete de avion către Nisa pe Vola.ro; te încurajăm să le rezervi din timp, pentru a beneficia de cele mai bune prețuri.

nisa franta

Odată ajuns(ă) în Nisa, este musai să faci o plimbare pe Promenade des Anglais, să vezi Castelul și grădinile sale, să te pierzi în Cours Saleya, o piață cu o atmoferă vibrantă și plină de energie, și să vezi Catedrala Saint-Nicolas, de o frumusețe inedită.

6. Antibes

Plecând din Nisa spre Cannes, oprește-te în Antibes, un oraș de multe ori omis de către turiști, dar care merită cel puțin jumătate de zi sau chiar mai mult.

Dacă te pasionează arta și istoria, Antibes este o oprire obligatorie. Acesta a fost unul dintre locurile preferate ale lui Pablo Picasso, care a avut un studio în apropiere și a fost adesea inspirat de orășelul fermecător, de străduțele sale și de priveliștile minunate. Poți vizita muzeul dedicat lui.

7. Cannes

În cazul în care vrei ca vacanța pe Coasta de Azur să culmineze cu eleganța și rafinamentul ei specific, oprește-te în Cannes măcar pentru două sau trei zile.

cannes franta

La Croisette este una dintre cele mai frumoase promenade din regiune, așa că fă-ți timp pentru o plimbare la apus, apoi vizitează portul vechi și oprește-te pentru un cocktail la una dintre terasele din Cannes.

8. Saint Tropez

Numele acestui oraș este asociat, de cele mai multe ori, cu viața de noapte activă și petrecerile luxoase pe yachturi. Ei, bine, este adevărat: Saint Tropez chiar este locul ideal dacă vrei să petreci și, apoi, să tragi un pui de somn pe una dintre plajele superbe.

Acestea fiind spuse, fie alege una sau două destinații, fie împarte-ți vacanța pe Coasta de Azur în mai multe locații, pentru a descoperi cât mai mult din farmecul local. Indiferent de ce alegi, noi suntem aici cu biletele de avion și cazarea de care ai nevoie, la un click distanță!

Iar dacă vrei să explorezi și mai multe destinații din Franța, citește articolul de blog dedicat, unde ți-am recomandat o mulțime de locuri superbe.