Skip to content

În ultimii ani, au apărut o mulțime de cafenele cu animale prin toată lumea și, odată cu ele, curioși care de-abia așteaptă să bea un cappuccino în timp ce admiră pisici, căței sau chiar purceluși.

Dacă și tu ești iubitor de animale și vrei să ai parte de o experiență drăguță în călătoriile tale, ți-am pregătit o listă de cafenele cu pisici și alte surprize – unele mai pufoase decât altele.

Top cafenele cu animale din toată lumea

Cafenea cu animale în Europa

1. Zoo Café, Budapesta

Dacă nu ai un singur animal preferat, iar reptilele mai degrabă te pasionează decât te sperie, vizitează neapărat Zoo Café când ești în Budapesta. Aici, îți vei putea savura cafeaua, ceaiul sau desertul alături de papagali colorați, cameleoni și alte reptile mici, șerpi, iepurași, arici și broaște țestoase. Diversitatea e impresionantă, iar meniul este și el unul bogat, din care poți alege atât băuturi, cât și gustări.

2. Crazy Cat Café, Milano

E timpul pentru tapas și pisici! Acest local din Milano nu este doar cafenea cu animale – este un loc în care poți lua brunch-ul, prânzul sau o gustare spontană prin oraș, în timp ce admiri felinele superbe care, cel mai probabil, dorm undeva în jurul tău.

cafenele cu pisici

3. Lady Dinah’s Cat Emporium, Londra

Această cafenea cu pisici există încă din 2019 și, de atunci, a salvat sute de pisicuțe. Nu numai că poți bea un ceai alături de ele în saloanele speciale, dar dacă te atașezi ceva mai mult de una, o poți adopta. Trebuie să-ți faci rezervare înainte să vii, iar copiii mai mici de 12 ani nu au acces în local – sunt așteptați cu drag când cresc și se pot juca responsabil cu felinele.

4. Le Waf, Lille

Dacă ai venit în vacanță în Belgia și ai aterizat pe Aeroportul Bruxelles Charleroi, ești la o foarte mică distanță de Lille, un orășel francez fermecător care merită, fără îndoială, o vizită. Iar dacă alegi să îl explorezi, oprește-te și la Le Waf, un loc creat din iubire față de căței. Toți câinii sunt adoptați din centrele care îi salvează, iar echipa Le Waf are grijă de ei și te invită și pe tine să îi mângâi și să le oferi afecțiune cât timp iei brunch-ul sau bei o cafea bună.

cafenea cu caini

5. Bunny Café, Cracovia

Cracovia este unul dintre cele mai fermecătore orașe din Polonia. Cu un Castel, clădiri vechi și cartiere boeme, dar și cu o cafenea cu iepurași, te va convinge, cu siguranță, să o vizitezi cândva. Iar când o faci, oprește-te la Bunny Café să-ți iei porția de drăgăloșenie. Scopul cafenelei este și să educe publicul cu privire la animale, iar o parte din încasări merg spre organizații care ajută iepurașii.

Cafenele cu animale în Asia

6. Chiku Chiku Café, Tokyo

Japonia este raiul iubitorilor de cafeluțe și animale. Aici vei găsi tot felul de cafenele cu animale, iar dacă Europa este fană a pisicilor, Asia are câte ceva pentru fiecare. De exemplu, arici. Chiku Chiku este o cafenea unde te poți bucura de băutura preferată în timp ce admiri micuții arici care locuiesc în căsuțe de păpuși. Au living, dormitor, bucătărie și baie, ca orice arici care se respectă.

7. Harry’s Animal Café, Tokyo

Dacă știm ceva despre Harry este că iubește animalele și împarte pasiunea lui cu toată lumea. Îi poți găsi cafenelele cu animale prin Tokyo și poți alege una în funcție de animăluțele cu care vrei să-ți petreci timpul. De exemplu, pe terasa Harajuku vei găsi vidre, iepuri, chinchilla și arici.

8. Mipig, Japonia

Cu siguranță, știi acea rasă de purceluși mici, adorabili, pe care ai fi tentat(ă) să îi iei acasă. Ei, bine, dacă nu poți lua unul ca animal de companie, măcar te poți juca în voie cu ei la Mipig, un lanț de cafenele din Japonia care este și căsuța purceilor. Găsești Mipig în mai multe orașe: Tokyo, Hokkaido, Osaka, Kyoto și nu numai.

Aceste cafenele cu animale și altele ca ele au grijă de „vedetele” locale și au ca interes starea lor de bine, în același timp cu bucuria vizitatorilor curioși. Te sfătuim ca, atunci când alegi ce cafenele cu pisici, căței sau alte animale vizitezi, să te asiguri că localul respectiv respectă și îngrijește corespunzător animăluțele, oferindu-le suficient spațiu, atenție pentru sănătate, apă, hrană și odihnă.