Skip to content
Actualizat in: 19/02/2024

Distribuie pe:

Praga reprezintă o destinație clasică de city break, care bifează toate cerințele unui călător curios și pasionat. Este un oraș cu istorie, cu arhitectură impresionantă, clădiri superbe, poduri și catedrale. Poți face o plimbare pe Vltava la apus, iar apoi te poți bucura de gastronomia locală ofertantă și de o bere pragheză.

Așadar, dacă vrei să pleci într-o nouă călătorie și te întrebi încotro, cum ar fi să-ți rezervi un city break în Praga? Noi deja ți-am pregătit cele mai bune tips & tricks pentru o experiență inedită.

Iată 7 tips & tricks pentru un city break în Praga!

1. Vezi Ceasul astronomic, dar nu vâna ora fixă

Una dintre atracțiile principale ale Pragăi este ceasul astronomic din Centrul Vechi al orașului. Este imposibil să-l ratezi, căci vei vedea mulțimi de turiști care așteaptă ora fixă pentru a vedea „spectacolul”.

Acesta din urmă este destul de scurt și implică doar mișcarea unor mici figurine. Dacă se întâmplă să ajungi la Ceas aproape de ora fixă, rămâi, însă nu-ți organiza toată ziua în jurul acestui moment.

Extra tip: Dacă vrei să eviți mulțimile și să te bucuri în liniște de fiecare detaliu al celebrului ceas, vino aproape de răsărit, apoi bucură-te de liniștea din Old Town Square, piața centrală a Pragăi.

2. Plimbă-te pe străzile din Mala Strana

Centrul Vechi praghez este, cu siguranță, de neratat. Cu toate acestea, este și cea mai aglomerată zonă a orașului, plină cu turiști indiferent de sezon.

Dacă vrei să simți atmosfera locală și să te bucuri de străzile ceva mai libere, traversează Podul Carol (un alt must see!) și explorează cartierul Mala Strana, situat chiar vis-a-vis de Centrul Vechi.

Tot în zona Mala Strana vei găsi și zidul lui John Lennon, plin cu graffiti și mesaje scrise încă din vremea comunismului, de către protestatarii care militau pentru pace.

3. Planifică-ți vizita la Castelul din Praga

Dacă îți ridici privirea deasupra cartierului Mala Strana, vei vedea imediata Castelul din Praga, cel mai mare castel antic din lume, conform Cărții Recordurilor.

Dacă este posibil, vizitează Castelul dimineața, cât mai devreme, pentru a evita cozile imense care se formează la controlul de securitate de la intrare.

Accesul în complexul ccastelului este liber, însă dacă vrei să intri în diversele clădiri și să vezi colecțiile de obiecte vechi, va fi nevoie să cumperi bilete. Îți recomandăm să faci acest lucru online, pentru a eficientiza cât mai mult vizita.

4. Admiră apusul din punctele strategice

A privi apusul peste un oraș pe care tocmai îl descoperi este un moment magic. Iar dacă vrei să te asiguri că prinzi cel mai frumos view din Praga, îți sugerăm să te îndepărtezi puțin de centru și să mergi până la Turnul Petrin sau în Parcul Letna, pentru o priveliște de ansamblu asupra Pragăi în lumina aurie a apusului. Nu vei regreta!

5. Fă o croazieră pe Vltava

Vltava nu este la fel de populară ca Tamisa, iar o plimbare pe râul ce străbate capitala Cehiei este o activitate subestimată. Fie că ai un city break în Praga timp de două zile sau mai mult, îți recomandăm să rezervi o croazieră pe Vltava și să te bucuri de priveliște. Poți alege să faci plimbarea la apus sau chiar noaptea, pentru o experiență unică.

6. Vezi turnul infinit din cărți la Biblioteca Municipală

Praga are multe atracții turistice faimoase. Pe toate le vei găsi la o scurtă plimbare prin zona centrală, însă este posibil să-ți scape unele locuri mai puțin știute, dar cu adevărat interesante. Turnul infinit de cărți din cadrul Bibliotecii Municipale este unul dintre ele.

biblioteca praga

7. Casa care dansează nu este singura construcție inedită a orașului

Casa care dansează, numită și Fred & Ginger, este una dintre cele mai fotografiate clădiri din Praga. La etajul superior se găsește și un restaurant apreciat, unde poți lua cina.

Totuși, dacă te pasionează vânătoarea construcțiilor inedite, nu te opri aici. Când te plimbi prin centrul vechi, caută și capul lui Franz Kafka, o sculptură metalică deosebită, care se rotește și reflectă lumina.

Nu în ultimul rând, dacă vrei să experimentezi viața de noapte a Pragăi, alege o seară în care să renunți la berea cehească și în care să vizitezi unul dintre cocktail barurile inedite.

Iar dacă te-ai hotărât deja să pleci într-un city break în Praga, rezervă biletele de avion pe Vola.ro!