Skip to content

Georgia nu a fost și încă nu este chiar cea mai des vizitată destinație. Totuși, ea a căpătat popularitate în ultimii câțiva ani, iar tot mai multe persoane sunt atrase de acest tărâm aparent magic și misterios.

Te întrebi și tu ce să vizitezi în Georgia? Nici nu știm de unde să începem. Totuși, îți vom oferi 7 motive pentru care trebuie neapărat să-ți rezervi o vacanță aici.

Iată ce să vizitezi în Georgia și de ce este aceasta o idee bună pentru următoarea ta călătorie!

1. Tbilisi, capitala colorată

Fie că preferi experiența descoperirii unui oraș nou sau, mai degrabă, o plimbare lungă prin natură, ai ce să vizitezi în Georgia. Poți începe cu Tbilisi, capitala georgiană, pentru ca apoi să te aventurezi și în zonele montane.

Tbilisi este un oraș al contrastelor. Aici te poți relaxa făcând o baie cu sulf la Orbeliani Bathhouse, pentru ca apoi să te plimbi prin bazarul subteran Meidan și să vizitezi Sameba, cea mai mare catedrală ortodoxă din Georgia.

Tbilisi Georgia

Nu rata priveliștea minunată asupra orașului la apus – îndreaptă-te spre Cetatea Narikala și bucură-te de peisaj.

2. Priveliștile de poveste din Munții Caucaz

După cum spuneam mai devreme, Georgia este foarte ofertantă și când vine vorba despre plimbări prin natură. Munții Caucaz străbat țara la granița cu Rusia și oferă priveliști care taie respirația.

Deși mulți cred că Alpii sunt cei mai înalți munți din lume, lanțul Caucaz deține acest record. Îndreaptă-te spre regiunea Svaneti pentru trasee spectaculoase și plimbări pline de peisaje de neuitat.

3. Istoria interesantă

Nici cei pasionați de istorie și cultură nu se vor plictisi în Georgia. Această țară are o mulțime de povești pentru cei care vor să asculte și să exploreze.

De exemplu, știai că în Georgia, în zona Dmanisi, au fost descoperite cele mai vechi cranii umane din lume? De aceea, se crede că Georgia a găzduit una dintre cele mai vechi comunități de pe Glob.

Iar dacă vrei să descoperi mai multe, poți vizita Muzeul Național al Georgiei, precum și nenumăratele cetăți și catedrale.

4. Gastronomia locală

Dacă ești gurmand, probabil că deja te întrebai când vom menționa ceva și despre partea gastronomică. Ei, bine, Georgia nu te va dezamăgi!

Bucătăria locală este un amestec extrem de interesant între gastronomia europeană și orientală, cu arome inedite și combinații pe care nu le-ai mai gustat până acum.

gastronomie Georgia

Nu rata khachapuri, un aluat asemănător cu pâinea, copt în formă de bărcuță, acoperit cu brânză georgiană, ouă și unt sau, în funcție de zona în care te afli, alte ingrediente proaspete.

5. Vinul

Deși părerea generală este că vinul de calitate este „la el acasă” în țări precum Spania, Franța, Italia sau Portugalia, se pare că vinul a fost inventat în Georgia, cu peste opt mii de ani în urmă.

Băutura a fost descoperită din greșeală. La vremea aceea, oamenii și-au dat seama că, dacă pun sucul de struguri în niște vase imense din ceramică și îl lasă în subteran peste iarnă, acesta se transformă în vin. Vasele respective se numesc qvevri, iar vinul făcut după această metodă străveche poate fi gustat în Georgia.

6. Ospitalitatea localnicilor

Georgienii adoră să primească musafiri. Ba chiar îi consider un dar de la Dumnezeu. Așadar, așteaptă-te să fii primit cu brațele deschise, să primești preparate locale și să ai parte de cele mai frumoase clipe alături de oameni calzi și cu un suflet imens.

7. Obiectivele turistice unice în lume

Dacă ai călătorit destul de mult, ai reușit să îți faci o părere despre tipurile de atracții turistice din lume. Oriunde ai merge, poți vedea muzee, poduri, catedrale și monumente interesante.

Totuși, Georgia îți poate oferi o experiență total diferită. Aici poți vizita un oraș întreg săpat în stâncă, ce a fost locuit, la un moment dat, de 20.000 de oameni, până în secolul al XIII-lea. Uplistsikhe are 40.000 de metri pătrați și, în trecut, includea o farmacie, o brutărie, un amfiteatru și o închisoare. Toate structurile sunt legate între ele prin pasaje și tuneluri, iar astăzi se pot vizita.

Uplistsikhe

La fel de impresionantă este și o mânăstire săpată în stânci care a stat complet ascunsă până când a fost expusă și distrusă parțial de un cutremur. Se numește Vardzia și a fost construită sub domnia Regelui Tamar – singura femeie care a condus Georgia sub titlul de „rege”.

Acestea sunt doar câteva dintre răspunsurile la întrebarea „ce să vizitezi în Georgia?” și câteva dintre motivele pentru care această țară fascinantă trebuie să fie pe lista ta de călătorii.

Când te hotărăști să pornești în aventură, pe Vola.ro te așteaptă bilete de avion spre Tbilisi și consultanți cu recomandări și sfaturi pentru o călătorie fără griji.