Skip to content
Actualizat in: 29/03/2024

Distribuie pe:

Chiar dacă gândul îți zboară la o vacanță foarte departe de casă, uneori poți avea surprize plăcute chiar și la câteva ore distanță de orașul tău, așadar, iată 7 locuri de vizitat în Brașov de care te vei îndrăgosti!
Dacă urmează să ajungi în Brașov, trebuie să afli că el este plin de atracții interesante și de colțuri mai puțin știute, care merită din plin să fie explorate și descoperite.
Indiferent de anotimp, plimbările lungi pe străduțele pietruite sunt o plăcere, așa că ia-ți aparatul foto cu tine și încalță-te cu cei mai confortabili pantofi pe care îi ai.

7 Locuri de vizitat în Brașov 

1. Vârful Tâmpa și semnul orașului

Când te gândești la locuri de vizitat în Brașov, probabil că îți vine instantaneu în minte semnul orașului, vizibil cam de pe toate străduțele pitorești. Ce ar fi dacă, în loc să îl admiri de departe și să îl fotografiezi cu zoom, ai urca până la el?

Dacă te tentează ideea, poți începe explorarea orașului în forță, cu o drumeție scurtă până pe Vârful Tâmpa. Urcarea nu durează mai mult de o oră, iar traseul prin pădure este absolut minunat.

Când ajungi sus, pe lângă semnul orașului, vei vedea o panoramă perfectă a Brașovului, înconjurat de dealuri și munți împăduriți.

P.S.: Tot aici vei găsi și un punct de belvedere super instagramabil!

2. Prima școală românească

Dacă te afli la prima vizită în Brașov, trebuie neapărat să intri în acest muzeu. Clădirea a fost construită inițial în 1495, apoi reclădită în 1760. Ea încă păstrează elementele arhitecturale în stil baroc și găzduiește o bucată semnificativă de cultură românească.

În interior, vei putea vedea cum arăta o sală de clasă în urmă cu sute de ani și vei putea admira primele cărți și documente scrise în limba română.

Se numără, fără îndoială, pe lista cu locuri de vizitat în Brașov, mai ales pentru cei pasionați de istorie și cultură.

3. Turnul alb și Turnul negru

Deși sunt poziționate foarte aproape de Piața Sfatului, nu foarte mulți turiști ajung să le viziteze. Cele două turnuri se situează la doar câteva minute de mers pe jos unul față de celălalt, așa că le poți vizita rapid pe ambele. Pornește pe aleea „După ziduri” (care este la fel de interesantă precum sună) și vei ajunge în scurt timp la destinație.

Aceste construcții au servit drept turnuri de apărare ale orașului și au fost construite în secolul al XV-lea. De-a lungul vremii, ele au fost deteriorate sau chiar distruse de fulgere (de aici, și numele de „turn negru”), însă au fost recondiționate de fiecare dată.

În prezent, poți urca pe scara interioară de lemn în Turnul alb, dacă vrei să ai o priveliște deosebită asupra orașului.

4. Sinagoga neologă din Brașov

Când vine vorba despre obiective turistice, Brașov oferă numeroase variante celebre. Mulți turiști se îndreaptă către atracții precum Biserica Neagră (pe care și noi îți recomandăm să o vizitezi), însă destul de puțini călători explorează clădirile mai puțin faimoase.

De exemplu, printre numeroasele locuri de vizitat în Brașov este și sinagoga neologă din zona Șchei. Deși comunitatea evreiască din Brașov este mult mai mică decât era înaintea celui de-Al Doilea Război Mondial, sinagoga reprezintă un monument istoric important și merită o vizită, dacă ești în vacanță în Brașov. Arhitectura și culorile te vor cuceri din prima!

5. Poarta Ecaterinei

Această poartă a reprezentat, pe vremuri, intrarea în cetate destinată „șcheilor” (persoanelor de origine slavă). Arhitectura ei deosebită, cu cele patru turnuri și bolta interioară pictată în stil renascentist, și-a păstrat aspectul original, chiar dacă a mai fost restaurată de-a lungul timpului.

Poarta Ecaterinei se află între alte două obiective interesante, pe care le poți vizita ulterior: Bastionul Țesătorilor și Bastionul Fierarilor.

6. Strada Republicii, cu oprire la Dei Frati

Nicio vizită la Brașov nu poate fi completă fără o plimbare pe strada Republicii. Acesta este locul preferat al localnicilor și al turiștilor deopotrivă, atât pe timp de iarnă, când întreg bulevardul este decorat festiv, cât și vara, când toate terasele sunt deschise.

Dacă vrei să faci o pauză de masă, abate-te puțin de la Strada Republicii și oprește-te direct la Dei Frati, un restaurant italian de familie unde vei putea mânca paste făcute în casă. Dacă îți era dor de Italia, aici îți vei găsi remediul!

7. Strada Sforii

7 locuri Brasov

Înainte să pleci din oraș, plimbă-te și pe una dintre cele mai înguste străzi din Europa. Strada Sforii se află printre cele mai faimoase obiective turistice din Brașov, așa că oprește-te pentru o fotografie și admiră felinarele vechi care încă veghează calea trecătorilor.

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le poți face în orașul transilvănean. După ce le bifezi, pierde-te pe străduțele din cetate și vei descoperi, cu siguranță, și alte comori neștiute, precum cafenele cochete și o mulțime de clădiri cu povești interesante.

Dacă vrei să îți planifici o vizită, rezervă-ți cazare la hotel în Brașov cu ajutorul Vola.ro, pentru a găsi cele mai bune oferte!

Pentru alte idei de călătorie în țară, vezi și alte articole de pe blogul nostru.