Skip to content
Actualizat in: 18/03/2024

Distribuie pe:

Fie că preferi, pe timp de vară, să pleci undeva la mare sau să planifici un city break pentru mai târziu, când valurile de turiști vor dispărea, aceste destinații pentru toamnă sunt ideale pentru a fi deja rezervate.

Nu numai că orașele de mai jos sunt numai bune de explorat începând din septembrie, dar și prețurile sunt mult mai avantajoase decât în lunile de vară.

Iată 7 idei de destinații pentru toamnă pe care să le rezervi acum:

1. Milano, Italia

Fie că ai mai vizitat Italia sau nu, Milano este orașul perfect pentru un city break rapid, dar intens. Din septembrie, acesta devine mai puțin aglomerat, iar excursiile de o zi spre Lacul Como și satele boeme ca Bellagio și Varenna devin mult mai plăcute și mai relaxante.

2. Atena, Grecia

Grecia se numără printre destinațiile preferate de vară ale călătorilor de pretutindeni. În fond, nimeni nu poate rămâne indiferent la plajele sale minunate și insulele superbe. De aceea, din iunie și până în septembrie, toate orașele frumoase sunt și extrem de aglomerate.

Pentru a evita agitația și căldura extremă, rezervă-ți de acum un city break în Atena, pentru a vizita toate comorile arheologice din acest oraș, aflat printre cele mai vechi din lume.

3. Lisabona, Portugalia

Capitala Portugaliei este irezistibilă, iar mulți turiști se gândesc că vara este momentul propice pentru o vacanță acolo.

De fapt, dacă vrei să prinzi cele mai bune prețuri și o vreme caldă, dar nu sufocantă, Lisabona intră în top 3 destinații pentru toamnă. Rezervă-ți de acum bilete de avion spre Lisabona și bucură-te de una dintre cele mai frumoase capitale europene.

4. Tenerife, Spania

Dacă te încântă ideea unui loc în care vremea e perfectă (aproape) în fiecare zi, nu poți da greș cu Tenerife. Când în restul Europei temperaturile încep să scadă, insula rămâne într-o atmosferă permanentă de primăvară-vară, cu plaje minunate și priveliști de neuitat.

Iar dacă ai fost în Tenerife, încearcă și o vacanță în Gran Canaria. Îți va plăcea, fără îndoială!

tenerife toamna

5. Bruges și Ghent, Belgia

În cazul în care te-ai săturat de vară și vrei, mai degrabă, să admire culorile toamnei, rezervă-ți de acum o călătorie în Belgia, mai exact în orașele Bruges și Ghent. Fiecare dintre ele are un farmec aparte toamna și le poți lega în aceeași excursie.

Nu trebuie decât să alegi un zbor ieftin spre Bruxelles și să iei autobuzul spre Bruges direct din aeroport. Între Bruges și Ghent poți merge cu trenul, care are tarife foarte mici.

6. Budapesta, Ungaria

După ce valurile de festivalieri veniți pentru Szigest Fest se disipă, Budapesta rămâne una dintre acele destinații pentru toamnă pe care nu trebuie să le ratezi.

Capitala Ungariei este, de multe ori, subapreciată, însă sfatul nostru este să-ți iei biletele de avion spre Budapesta pentru septembrie sau octombrie și să rămâi surprins în cel mai bun mod!

budapesta toamna

7. Coasta Amalfi, Italia

Se știe că Amalfi nu este o zonă foarte accesibilă din punct de vedere financiar, însă noi credem că merită din plin să fie vizitată. Iar dacă vrei să înjumătățești costurile, alege-o ca destinație pentru toamnă. Vremea rămâne prietenoasă, majoritatea turiștilor vor fi deja plecați, iar tu te vei putea bucura în liniște de satele pitorești și priveliștile unice.

Cel mai ușor ajungi în Amalfi cu un zbor spre Napoli, așa că fă-ți de acum rezervarea și caută-ți și o cazare potrivită – opțiunile bune se epuizează rapid!

Nu în ultimul rând, indiferent de destinația pe care o vei alege, adaugă și Vola Flex, serviciu pe care l-am dezvoltat special pentru tine. Acesta îți permite să anulezi călătoria oricând, cu până la 48 de ore înainte de plecare, dacă te-ai răzgândit și nu mai vrei să pleci. Nu trebuie să ne spui de ce, primești banii înapoi în termen de trei zile.

Așadar, poți rezerva liniștit(ă) de acum o călătorie pentru mai târziu, pentru a prinde prețurile mici și pentru a avea o vacanță la care să te gândești până la toamnă!