Skip to content

Pentru unii, un city break la Paris reprezintă apogeul romantismului și al fericirii. Pentru alții, Parisul este o destinație clișeică și mult prea romantizată. Poate contează și cât de îndrăgostit ești la momentul respectiv.

Oricum, îți garantăm că vei iubi orașul încă din primul minut, fie că te vei bucura de experiențe romantice în Paris cu partenerul sau pe cont propriu.

Chiar dacă grupurile de turiști se înghesuie în Luvru și în jurul Turnului Eiffel pe timp de vară, ai încredere în noi – o vizită în capitala Franței în afara sezonului este o alegere excelentă!

Top 7 experiențe romantice în Paris posibile doar în afara sezonului cald

1. Admiră culorile toamnei în Grădina Luxembourg și la Versailles

Jardin du Luxembourg este locul perfect în care să faci o plimbare romantică liniștită, departe de agitația orașului, admirând cele mai frumoase culori ale toamnei.

Octombrie este luna perfectă pentru asta, dar nici noiembrie nu este o opțiune greșită. Mai mult, spre finalul toamnei, grădinile sunt mai puțin aglomerate, așa că vei avea parte de mai multă intimitate.

Este valabil și pentru grădinile de la Versailles, care pot fi vizitate, în sfârșit, fără aglomerație și într-o atmosferă mai plăcută ca niciodată.

2. Adăpostește-te de frig și ploaie într-un bistro

Nu este nimic mai satisfăcător și mai romantic decât să fugi de o ploaie spontană și să intri într-un local tipic franțuzesc, unde să te încălzești cu o cafea și să privești minute în șir peisajul pe fereastră.

experiențe romantice în Paris cafenea

Apropo, se spune că în Paris găsești cea mai bună ciocolată caldă din lume, așa că repetă după noi: un chocolat chaud, s'il vous plait!

Așadar, ia-ți partenerul și intră într-un bistro clasic. Dacă ești în zona Luvrului, optează pentru Café de Flore, iar dacă ploaia te-a prins în altă parte, fii sigur(ă) că vei găsi o altă cafenea drăguță în imediata apropiere!

3. Privește apusul dintr-un punct de belvedere

Toamna câștigă întotdeauna când vine vorba despre cele mai spectaculoase apusuri. De aceea, un apus admirat în liniște dintr-un punct strategic se numără printe cele mai frumoase experiențe romantice în Paris.

Te poți bucura de moment într-un loc clasic, dar care riscă să fie mereu aglomerat (chiar și în afara sezonului turistic), sau poți alege o zonă mai puțin cunoscută, dar care oferă cea mai tare priveliște.

De exemplu, poți admira cerul (și Turnul Eiffel în fundal) de la Terrasse du Printemps, de lângă Pont Alexandre III sau de la ultimul etaj al Centrului Pompidou.

4. Plimbă-te de-a lungul Senei

Dacă definiția romantismului în dicționar ar fi însoțită de o imagine, acolo ar trebui să se afle o poză cu malurile Senei.

experiențe romantice în Paris apus

Îmbracă-te bine (în straturi, de preferat, așa spun parizienii) și începe promenada la braț cu partenerul, de la Turnul Eiffel. Îndreaptă-te spre zona Invalides, treci pe lângă Place de la Concorde, Muzeul Orsay, apoi admiră Pont des Arts și Pont Neuf.

5. Vizitează târgurile de Crăciun și bea ciocolată caldă

Încă de la mijlocul lunii noiembrie, Parisul începe să se transforme într-un loc magic. Târgurile de sărbători se organizează în tot orașul, iar atmosfera nu seamănă deloc cu cea din restul anului.

targ Craciun Paris Franta

Mai ții minte ce îți spuneam mai sus despre ciocolata caldă? Acum este momentul perfect să profiți din plin.

6. Patinează cu Grand Palais sau Turnul Eiffel în fundal

Dacă tu și partenerul de călătorie (și de viață) vă gândiți să vizitați Parisul iarna, s-ar putea să faceți o alegere foarte inspirată. Patinoare există în tot orașul și nimic nu e mai romantic decât să vă plimbați de mână pe gheață, cu simbolurile orașului luminate în fundal.

7. Participă la Festivalul Luminilor

Tu, persoana iubită și un oraș plin de lumini și luminițe. Sună bine, nu-i așa? Festivalul Luminilor este un eveniment deja celebru în Paris, care are loc anual, de la finalul lunii noiembrie până la sfârșit de ianuarie. Are loc la Jardin des Plantes și este ocazia perfectă pentru o plimbare romantică nocturnă.

Acestea fiind spuse, oricând te-ai gândi să vizitezi capitala Franței în afara sezonului, rezervă-ți bilete de avion către Paris și pregătește-te pentru cea mai romantică vacanță de până acum!