Skip to content

A fi călătoare într-un loc nou, necunoscut, are avantaje și dezavantaje. Pe de-o parte, totul este fascinant, iar lucrurile frumoase se aștern în fața ta, gata să fie descoperite cu entuziasm. Pe de altă parte, privirea ta bucuroasă și nerăbdătoare poate da de gol faptul că ești turistă, ceea ce te poate expune la diverse pericole, în funcție de destinația în care te afli.

Cineva ne-a șoptit că multe dintre voi au în plan pentru 2024 o călătorie pe cont propriu (un solo trip) sau o vacanță cu grupul de prietene, așa că am scris un ghid cu destinații sigure pentru femei în Europa și nu numai, ca să poți pleca liniștită și pregătită la drum. Am luat în calcul mai multe studii și statistici care măsoară nivelul de siguranță, dar și experiențele călătoarelor, așa că poți alege cu încredere oricare dintre destinațiile de mai jos!

7 destinații sigure pentru femei din Europa și nu numai

1. Copenhaga

Danemarca a fost de multe ori declarată cea mai sigură și cea mai fericită țară, așa că un city break în capitala ei poate fi un început bun în experiența ta de solo travel. Ia-ți biletele de avion spre Copenhaga pentru lunile aprilie-mai, pentru a evita aglomerația verii, dar pentru a prinde vreme plăcută și blândă.

2. Amsterdam

Amsterdam este o alegere absolut minunată pentru o vacanță cu prietenele. Se află printre numeroasele destinații sigure pentru femei din Europa și este un oraș în care distracția primează. Aveți la dispoziție o mulțime de cluburi și petreceri, dar și muzee, atracții turistice și străduțe superbe cu magazine și cafenele, numai bune de explorat cât e ziua de lungă.

3. Stockholm

Capitala Suediei este și ea un oraș sigur, în care poți călători liniștită pe cont propriu sau cu prietenele tale. Un city break aici nu te va dezamăgi – este un bun punct de plecare dacă n-ai mai călătorit niciodată singură!

4. Malta

Malta este formată din trei insule și reprezintă un paradis sigur și liniștit pentru o călătoare singură sau un grup de prietene. Vremea este prietenoasă tot anul, cu foarte mici excepții, iar infrastructura este bună, ceea ce înseamnă că te vei putea deplasa ușor și sigur, optând pentru tururi ghidate, transport în comun sau feriboturi. Până acolo, ajungi repede și ușor cu un zbor direct rezervat pe Vola.ro!

destinatii sigure pentru femei

5. Islanda

Poate că nu este prima destinație care îți vine în minte pentru o excursie cu fetele, însă Islanda este unul dintre cele mai tari și sigure locuri în care puteți merge.

Puteți începe cu turul capitalei Reykjavik, ca apoi să alegeți o excursie pe Golden Circle, pentru a explora cascade, geysire spectaculoase și natura superbă. Nu ratați câteva ore de răsfăț la Blue Lagoon, în piscinele termale, cu un tratament pentru ten și un cocktail bun. Dacă aveți noroc, s-ar putea să vedeți și Aurora Boreală – un moment special pe care grupul îl va ține minte mereu!

6. Portugalia

Dacă visezi la o vacanță într-un loc cald, cu apusuri minunate și oameni primitori, Portugalia este alegerea perfectă. Se numără printre acele destinații sigure pentru femei, în care poți merge singură sau cu grupul, fără să te plictisești nicio secundă. Iată aici o listă cu orașe pe care să le pui pe listă!

7. Thailanda

Chiar dacă pare (și este!) departe, Thailanda este foarte prietenoasă cu turiștii, mai ales cu cei singuri. Aici vin o mulțime de nomazi digitali, freelanceri și backpackeri din toată lumea, așa că localnicii sunt obișnuiți și primitori cu cei care se aventurează în zona lor.

destinatii sigure pentru femei

Așadar, fie că vrei să pleci singură pentru o experiență inedită și pentru a cunoaște oameni noi în hostelurile unde distracția e prezentă în fiecare seară sau ai pe listă un girls trip de neuitat, insulele thailandeze te așteaptă!

Sfaturi generale pentru a călători în siguranță

Chiar și în cele mai sigure destinații din lume, se poate întâmpla să întâlnești persoane agresive și insistente care doresc să-ți vândă ceva sau să-ți obțină cu orice preț atenția.

De aceea, îți recomandăm să-ți lași mereu lucrurile valoroase într-un loc sigur la cazare, iar dacă trebuie să le ai cu tine, poartă o borsetă sau păstrează-le într-un buzunar interior. De asemenea, evită zonele pustii mai ales pe timp de seară, rămâi în spații frecventate și ascultă-ți intuiția de fiecare dată!

Dacă respecți aceste detalii, vei avea, fără îndoială, cea mai frumoasă și sigură experiență de călătorie, de care îți vei aminti mereu cu drag!