Skip to content

Un city break energic, cu cinci muzee vizitate într-o singură zi, poate fi gura de aer proaspăt de care cu toții avem nevoie din când în când. Totuși, pentru cei care visează la o vacanță cu relaxare pură, stat la soare și făcut absolut nimic, există o variantă ceva mai tentantă.

Dacă și tu te gândești să iei o binemeritată pauză și să îți petreci concediul altfel, s-ar putea să-ți placă enorm ce îți propunem mai jos.

Iată 5 destinații de vacanță perfecte pentru a fi explorate din barcă sau de la bordul unui iaht!

1. Croația
Croația este o adevărată bijuterie când vine vorba de sailing. Ai la dispoziție o coastă imensă de-a lungul căreia poți petrece o săptămână sau chiar mai mult, dacă timpul îți permite.

Te poți plimba cu iahtul sau cu barca cu motor de-a lungul zonelor Split, Zadar, Dubrovnik, Hvar, Sibenik, Vodice, Solta și nu numai, admirând culoarea superbă a apei, porturile și arhitectura unică a orașelor în lumina apusului.

Poți închiria o ambarcațiune folosind Vola Boats, serviciu despre care poți citi mai multe aici.

2. Grecia
Probabil că ți-ai petrecut cel puțin o vacanță de vară în Grecia, pe una dintre insulele sale celebre. Ce ar fi dacă, de această dată, ai renunța la concediul all inclusive din Halkidiki, Thassos sau Mykonos în favoarea unei aventuri pe cinste la bordul unui iaht?

Închiriază o ambarcațiune din Corfu, Atena, Creta, Santorini, Kos sau Kefalonia, apoi plutește liniștit pe Marea Egee. Te poți opri pe orice insulă dorești, pentru o porție de creveți saganaki și un pahar de ouzo.

3. Italia
Italia este una dintre cele mai frumoase destinații europene, faimoasă pentru regiunile sale superbe și atât de diferite una față de cealaltă.

Dacă deja ai vizitat cele mai celebre orașe și cauți o scuză pentru a pleca din nou în Italia, poți organiza o altfel de vacanță. Alege un iaht cu vele sau o casă plutitoare și începe să explorezi Coasta Amalfitană, Calabria, Ischia, Lecce sau Sicilia.

Orice parte a Italiei ai alege, ai garanția că te vei relaxa în totalitate, iar răsfățul va fi din plin. Nu uita să alegi și un playlist local, pentru o experiență completă.

4. Franța
Dacă Italia nu este pentru tine sau deja ai explorat-o suficient de mult, aruncă o privire puțin mai la stânga, pe hartă.

Poți explora Coasta de Azur în toată splendoarea ei, apoi poți naviga spre Corsica sau spre Marsilia, la bordul unui iaht cu vele.

5. Turcia
Istanbulul este superb, însă îți recomandăm să îl vizitezi atunci când ai chef de plimbări lungi, explorare, piețe aglomerate și zile pline de aventură.

Dacă, în schimb, ești într-o perioadă în care prioritizezi relaxarea, rezervă o ambarcațiune și fă o plimbare liniștită pe coasta Antalyei, în zona Bodrum sau Izmir. Te poți opri oricând pentru o baie în mare și un cocktail pe una dintre plajele Turciei.

6. Spania
Dacă deja ai făcut plajă în Barcelona, Mallorca, Valencia sau Tenerife, poate că este timpul să vezi Spania dintr-o altă perspectivă. De pe apă, mai exact.

Poți închiria un iaht sau o barcă cu motor din Costa Brava, Fuerteventura, Gran Canaria, Ibiza și nu numai. Ia-ți bilete de avion până în Spania, apoi ridică ambarcațiunea rezervată și pornește în cea mai relaxantă vacanță pe care ai avut-o până acum.

7. Portugalia
Nu numai Spania îți oferă peisaje minunate, ci și sora ei mai mică din Peninsula Iberică. Portugalia este alegerea perfectă atunci când cauți destinații de vacanță relaxante, apusuri magice și localnici primitori, care te vor face să te simți ca acasă.

Închiriază o barcă sau un iaht și explorează Lisabona, Portimao, Cascais sau Porto Santo!

În final, orice destinație ai alege, folosește Vola Boats pentru a închiria ambarcațiunea care ți se potrivește. Iar dacă nu ți-ai luat încă biletele de avion, le găsești și pe ele tot pe Vola.ro.

Boataround.com este o platformă online de căutări de iahturi. Boataround.com lucrează cu peste 2000 de parteneri charter din întreaga lume și oferă peste 19000 de iahturi în peste 1000 de destinații de ambarcațiuni.