Skip to content

Deși florile de cireș sunt un simbol al Japoniei, nu este nevoie să călătorești neapărat până în Tokyo sau Kyoto special pentru a le vedea și fotografia. Copacii roz și înfloriți pot fi admirați și mai aproape de casă, prin toată Europa.

Iată 7 destinații cu cireși înfloriți, ideale pentru un city break de primăvară!

1. Bonn, Germania

Poate că Bonn nu a fost pe bucket list-ul tău până acum, însă dacă adori cireșii și ești dispus(ă) să călătorești pentru ei, îl vei adăuga, fără îndoială.

Din martie până în mai inclusiv, strada Heerstrasse din Bonn se transformă într-un loc de basm. Copacii cu flori roz încadrează aleea, creând o arcadă de flori superbe. Te poți plimba pe sub ea, pentru ca apoi să vizitezi casa în care s-a născut Beethoven, aflată în apropiere.

2. Essen, Germania

Rămânem momentan în Germania, însă mergem puțin mai la nord. În Essen există un bulevard lung de 2,5 kilometri, cu un nume la fel de lung: Rüttenscheider Straße. Este „alintat” Rü și, pe timp de primăvară, este plin de flori roz superbe care încadrează strada.

Priveliștea este datorată lui Tadashi Nakamura, un japonez care s-a îndrăgostit de zonă și a donat aproape 180 de cireși care au fost plantați de-a lungul bulevardului în anii ‘80.

Începe să te plimbi de la stația de metrou Martinstrasse și admiră atât florile, cât și clădirile Art Nouveau, cu fațadele lor superbe.

P.S.: Vei găsi cireși înfloriți și în grădina botanică locală, așa că fă-i și ei o vizită cât ești în oraș.

3. Paris, Franța

Dacă n-ai ajuns în Paris până acum sau îți este foarte dor de el, iată motivul perfect pentru care să-ți rezervi biletele de avion cât mai curând. Se numește Champ de Mars și este un parc public plin de copaci care înfloresc din martie până în mai. Te poți plimba printre cireși și magnolii, iar pe fundal vei vedea, bineînțeles, Turnul Eiffel.

destinații cu cireși înfloriți paris

4. Stockholm, Suedia

În cazul în care nu te-ai aventurat încă în Peninsula Scandinavă, primăvara aceasta este momentul perfect pentru un city break în Stockholm.

Până în luna mai inclusiv, parcul Kungstradgarden (adică „grădina regelui”), care există în oraș încă din 1400, este plin de cireși înfloriți.

Așadar, ia-ți acum biletele de avion spre Stockholm!

5. Gothenburg, Suedia

Pe lângă Stockholm, și orașul suedez Gothenburg se poate număra printre acele destinații cu cireși înfloriți din Europa. În aprilie și mai, grădina botanică este cel mai frumos loc în care te poți afla.

6. Bristol, Marea Britanie

Britanicii adoră parcurile și grădinile. Nu este de mirare că au atât de multe spații verzi superbe, cu plante luxuriante și alei pe care le-ai străbate timp de ore întregi.

Bristol Park este unul dintre acele locuri în care poți admira nestingherit(ă) cireșii înfloriți, toată primăvara. Așadar, dacă te tentează, rezervă-ți biletele de avion și nu-ți uita aparatul foto acasă!

7. Hasselt, Belgia

Orașul Hasselt poate că nu îți spune prea multe, însă faptul că acesta este înrudit cu Itami, o localitate din Japonia, îți poate oferi un indiciu.

Relația de prietenie între cele două orașe a făcut ca Hasselt să găzduiască o grădină japoneză autentică. Aceasta a fost dăruită de reprezentații Itami. Este plină cu cireși superbi, dar și cu alte plante exotice și chiar și un mic lac cu pești koi.

În Hasselt poți ajunge din Bruxelles sau chiar din Maastricht.

Acestea fiind spuse, dacă tot cauți destinații cu cireși înfloriți, verifică-le pe cele de mai sus și rezervă-ți deja biletele de avion dacă vrei să prinzi copacii încă înfloriți.

Iar dacă nu poți pleca în această perioadă într-o scurtă vacanță, poți reține una dintre destinații pentru primăvara următoare. Astfel, poți rezerva din timp biletele și cazarea, pentru a profita de cele mai bune prețuri.