Skip to content
Actualizat in: 10/06/2024

Distribuie pe:

Fie că vrei să profiți din plin de vacanța de vară sau ți-ai propus să călătorești mai des anul acesta, astăzi îți spunem un secret.

Cele mai ieftine vacanțe pot fi organizate cu un truc simplu: cauți un zbor foarte ieftin, operat de o companie low cost care are și reduceri active, apoi explorezi cu multă curiozitate împrejurimile orașului în care ajungi. Este o rețetă simplă pentru atunci când cauți destinații ieftine din Europa sau idei de concediu pentru vară, dar ai buget limitat sau vrei să economisești.

Când în capitalele europene ajung doar zboruri foarte scumpe – așa cum se întâmplă, de obicei, pe timpul verii, în sezonul turistic – e momentul ideal să devii creativ(ă) și flexibil(ă). Uite cum!

7 destinații ieftine din Europa, de vizitat în vara 2024

1. Bruxelles, Belgia

Indiferent dacă au reduceri companiile aeriene sau nu, zborurile spre Bruxelles sunt aproape întotdeauna foarte ieftine. Poți ajunge pe Aeroportul din Charleroi cu până în 20 de euro, iar de acolo în Bruxelles trebuie să mai iei doar un autobuz sau un tren.

Odată ce ai ajuns în oraș, poți face un city break de weekend extrem de ieftin, vizitând multe dintre obiectivele turistice gratuite: Grand Place, Manneken Pis, Mont des Arts, Parlamentarium, Galeriile Saint Hubert și parcurile.

Iar dacă tot ai ajuns până aici foarte ieftin, ce ai economisit poți cheltui pe bilete de tren spre Bruges, pentru o excursie de o zi absolut minunată!

2. Lille, Franța

Același zbor către Bruxelles Charleroi te poate duce și într-un oraș francez minunat, situat la distanță de doar o călătorie de 1-2 ore cu autobuzul. Lille este aproape de granița cu Belgia și poate reprezenta una dintre acele destinații ieftine pentru vară.

Nefiind atât de popular precum orașele de la mare, din sudul Franței, vei găsi prețuri mai mici și un farmec aparte, rezultat din melanjul belgian-francez.

3. Salonic, Grecia

Da, și noi ne gândim în primul rând la vacanțe pe insulele grecești, însă există multe alte variante pentru un concediu de vară în Grecia. De exemplu, către Salonic găsești bilete de avion ieftine, operate de companii low cost.

Salonic Grecia

Este al doilea cel mai mare oraș grecesc, așa că vei putea să-l explorezi la pas, să admiri atracțiile principale, clădirile iconice, iar apoi să te relaxezi pe malul apei și să te bucuri de o cină delicioasă, pe bază de fructe de mare, tzatziki și pita grecească. Sună ca un weekend pe cinste, nu?

4. Larnaca, Cipru

Ai fost vreodata în Cipru? Dacă nu, poți rezerva bilete de avion spre Larnaca vara aceasta, pentru o vacanță de vară ieftină și cel puțin interesantă.

În Larnaca vei găsi atât istorie și cultură, arhitectură și povești, cât și acea atmosferă lejeră, apusuri minunate în port și o plajă lungă, de care te poți bucura cât dorești. Finikoudes și Mackenzie sunt cele mai bune locuri pentru stat la soare.

5. Tirana, Albania

Ce spui de un city break spontan, neobișnuit, într-un loc în care toți prietenii te vor întreba unde ai plecat, când vor vedea story-urile. Tirana este printre acele destinații ieftine din Europa în care poți zbura direct, pentru un weekend prelungit.

Ce ai de făcut acolo? Poți vizita muzeele și buncărele din oraș, pentru a explora istoria și a afla lucruri interesante, poți admira imensa Piață Skanderbeg cu diversitatea ei arhitecturală, te poți plimba prin Parcul Rinia, iar seara poți merge în Bllok, un cartier boem frecventat de tineri, care devine foarte animat seara.

tirana albania

6. Budapesta, Ungaria

Când WizzAir are promoții, vei găsi bilete de avion ieftine spre Budapesta, iar noi te sfătuim să profiți din plin de ocazie. Este un oraș încântător în care poți petrece câteva zile sau chiar o săptămână, căci activitățile sunt destule, iar monumentele nenumărate.

Încearcă gastronomia locală, urcă la Castelul Buda și la Bastionul Pescarilor, plimbă-te pe malul Dunării și oprește-te la o terasă, vizitează muzeele, admiră Parlamentul și privește apusul de pe unul dintre poduri. Dacă mai ai timp, încearcă și băile termane Szechenyi – după mulți pași făcuți prin Budapesta, va fi cea mai bună alegere făcută!

7. Malaga, Spania

Tot companiile low cost au des promoții și pentru această destinație. Malaga este un oraș minunat de pe Costa del Sol, din sudul Spaniei. Acolo este imposibil să nu intri în atmosfera de vacanță de vară încă de când aterizezi. Iar când ajungi în centrul istoric, nu vei ști ce să vizitezi mai întâi, căci străduțele superbe te vor fermeca instantaneu.

Totuși, noi îți reocmandăm să nu ratezi Muzeul lui Picasso, o plimbare pe faleză și măcar o oră de relaxare pe plajă, după ce ai explorat centrul istoric și caterala.

Iar dacă ai mai multe zile la dispoziție, vezi care sunt cele mai frumoase plaje de pe Costa del Sol și încearcă măcar una.

Acum că ai noi idei de destinații ieftine din Europa de încercat vara aceasta, stai cu ochii pe promoții sau, și mai simplu, urmărește newsletterul nostru și conturile de social media. Te vom anunța când există reduceri, ca să rezervi imediat zborurile.