Skip to content

Dacă nu ai văzut încă Istanbulul, cu siguranță trebuie să îi faci o vizită. Poate fi primul tău contact cu Turcia, care nu te va dezamăgi sub nicio formă. Totuși, dacă ai bifat deja acest oraș, poate și câteva stațiuni de pe litoralul turcesc, s-ar putea să fii tentat să spui că ai vizitat Turcia deja și nu mai ai niciun motiv să te întorci.

Ca de obicei, noi vrem să îți arătăm că întotdeauna există locuri noi de explorat, chiar și atunci când crezi că le-ai văzut pe toate.

Așadar, iată 7 locuri de vizitat în Turcia care te vor surprinde cu frumusețea lor!

1. Ankara

Chiar dacă Istanbul este cel mai cunoscut, cel mai mare și cel mai vizitat oraș turcesc, capitala țării este, de fapt, Ankara – al doilea oraș ca mărime din Turcia. Deși acesta nu primește la fel de multă atenție, are o mulțime de lucruri de oferit.

locuri de vizitat în Turcia Ankara

De exemplu, Muzeul Civilizațiilor Anatoliene te va fascina prin colecțiile sale care datează încă din paleolitic. Vei putea vedea de la sculpturi și tăblițe din lut, până la capete de taur și obiecte găsite în siturile arheologice din fostul Imperiu.

După ce descoperi o bucățică de istorie și de cultură, explorează și Mausolelul Ataturk, zona citadelei și Parcul Gençlik.

2. Bodrum

Unii spun că orașul Bodrum amintește puțin de Saint Tropez, iar noi suntem de acord. Portul plin cu iahturi oferă apusuri memorabile, cu vibe de Riviera Franceză.

locuri de vizitat în Turcia Bodrum

Iar dacă trecem peste această asemănare, ajungem la un motiv și mai bun de a vizita Bodrum. Aici se află rămășițele uneia dintre cele șapte minuni ale lumii antice, Mausoleul din Halicarnassus (vechiul nume al orașului Bodrum).

Pe lângă Mausoleu, vei observa și Castelul Sfântului Petru, care tronează între cele două porturi și pe care îl poți vizita.

3. Efes (Ephesus)

Destul de aproape de Bodrum se află Efes. Aceasta este o altă comoară ascunsă care își merită poziția în topul cu locuri de vizitat în Turcia.

În Efes vei găsi o altă minune dintre cele 7 minuni antice, și anume Templul lui Artemis. Tot aici poți explora numeroase ruine, cu povești cel puțin interesante.

4. Cappadocia

Poate că nu mai este un loc atât de ascuns, căci toată lumea a văzut iconicele poze cu baloanele cu aer cald la răsărit, peste văi și formațiuni cu forme parcă de pe altă planetă.

Totuși, dacă n-ai vizitat Cappadocia, asigură-te că o pui pe listă. Nu seamănă cu nimic altceva ce ai văzut până acum!

Eroziunea și erupțiile vulcanice au creat forme naturale inedite, care lasă imaginația să vadă ciuperci, hornuri și alte obiecte dintre cele mai diverse. Pe lângă admirarea priveliștii, poți explora peșteri și biserici în stâncă, poți vedea cum trăiesc localnicii și poți explora Muzeul în aer liber din Goreme.

5. Pamukkale

Dacă îți place să admiri frumusețea incredibilă a naturii, atunci pune Pamukkale, cea mai veche stațiune balneară, pe lista cu locuri de vizitat în Turcia.

locuri de vizitat în Turcia Pamukkale

Aici vei găsi o serie de terase de calcar, străbătute de apă curgătoare. Rezultatul? Mici piscine naturale, cu apă termală, care fac parte din Patrimonul UNESCO.

6. Izmir

Izmir este al treilea oraș din Turcia ca mărime, după Istanbul și Ankara. Situat într-un golf ce poartă același nume, Izmir poate fi destinația perfectă de vacanță dacă vrei să te plimbi prin bazar, să vizitezi situri arheologice, dar și ai parte de o priveliște minunată în timp ce te plimbi pe faleză.

7. Konya

O altă comoară ascunsă a Turciei este Konya, unul dintre cele mai vechi orașe locuite ale lumii. Arhitectura impresionantă tipică dinastiei Seljuk te va uimi la tot pasul, în timp ce străbați Mausoleul lui Rumi, Moscheea Iplikci, Moscheea lui Alaaddin și alte obiective pe care le vei descoperi singur.

Dacă ajungi aici, trebuie neapărat să asiști și la un ritual Whirling Dervish, un dans specific sufiștilor, care reprezintă, de fapt, o formă de meditație activă prin rotire. Este o experiență pe care nu o poți avea nicăieri altundeva!Konya

Acestea fiind spuse, suntem siguri că ai pus pe listă cel puțin un oraș dintre cele de mai sus. Rezervă-ți bilete de avion spre Turcia și începe aventura oricând ești pregătit!