Skip to content
Actualizat in: 25/06/2024

Distribuie pe:

Barcelona reprezintă cel mai vizitat oraș al Spaniei, chiar dacă lupta e strânsă între el și Madrid. Pe de o parte, acest lucru se datorează Sagrada Familia, opera spectaculoasă a lui Antoni Gaudi, dar și faptului că orașul are de oferit câte ceva pentru fiecare călător în parte.

Într-un city break în Barcelona poți vizita clădiri superbe, poți sta pe plajă cât e ziua de lungă, te poți plimba pe străduțele cartierului gotic și poți explora gastronomia locală plină de arome speciale.

Dacă deja te-ai entuziasmat și te gândești să pleci cât mai curând, iată ce trebuie să știi și să pui pe listă pentru o experiență inedită!

5 tips & tricks pentru un city break în Barcelona

1. Tips & tricks pentru Sagrada Familia

Există o mulțime de locuri de vizitat în Barcelona. Cu siguranță ai pus deja Sagrada Familia în topul to do list-ului tău. Înainte să pleci, trebuie să știi că poți intra în catedrală doar pe bază de rezervare, iar cea mai bună idee este să-ți cumperi biletele online. Astfel, te asiguri că nu ratezi interiorul spectaculos din cauza aglomerației.

Extra tip: Intrarea în Sagrada Familia este gratuită în fiecare duminică, între orele 08:30 și 09:00, atunci când începe slujba religioasă. Cu toate acestea, cozile sunt mereu mari, așa că trezește-te devreme!

sagrada familia

Extra tip 2: Nu te chinui să faci o poză bună în jurul catedralei. Va fi mereu aglomerat, iar unghiul perfect aproape imposibil de surprins. Mergi în parcul de lângă catedrală, pe partea opusă de lac. Vei avea cel mai bun cadru!

2. Tips & tricks pentru mâncarea locală

Cum recunoști un local de tip „capcană pentru turiști”? Simplu: hostessele vorbesc engleză și te cheamă cu entuziasm în interior, meniurile sunt scrise în mai multe limbi, iar restaurantul este amplasat foarte central și are o terasă imensă.

De cele mai multe ori, aceste restaurante oferă o mâncare fără un touch local, ci mai degrabă preparate adaptate pentru gusturile tuturor.

Astfel, dacă vrei să ai parte de o experiență gastronomică autentică în city break în Barcelona, îndepărtează-te de zonele turistice și intră în localurile mici, cu meniuri în spaniolă și cu un număr limitat de mese. Poate că vei vorbi cu personalul prin semne, însă vei avea parte de mâncare delicioasă!

Extra tip: Dacă vrei să guști cât mai multe tapas și pinchos, mergi pe Carrer Blai în zona Poble Sec și intră din bar în bar. Vei vedea gustările aliniate în vitrine și vei putea alege tot ce te atrage!

3. Tips & tricks pentru operele lui Gaudi

Arhitectul catalan Gaudi și-a lăsat amprenta asupra întregului oraș. Clădirile sale unice în lume sunt presărate prin toată Barcelona, iar dacă vrei să le vizitezi pe toate, s-ar putea să te simți copleșit(ă).

Sfatul nostru esențial este să nu ratezi Park Guell, locul în care poți admira unele dintre cele mai spectaculoase opere. Cumpără bilete online și prioritizează o vizită aici; nu vei regreta nicio secundă!

casa batllo

Apoi, admiră fațadele superbe ale Caselor Mila, Batllo și Vicens. Este o selecție perfectă pentru a cunoaște stilul lui Gaudi și pentru a vedea cele mai spectaculoase opere ale sale.

4. Tips & tricks pentru priveliște

Nu poți face un city break în Barcelona fără să o privești de sus, pentru a-i cuprinde toată frumusețea. Pentru o panoramă minunată asupra orașului, într-un loc mai puțin aglomerat și mai puțin știut de către turiști, pleacă într-o scurtă drumeție în cartierul El Carmel. Spunem „drumeție” pentru că va trebui să urci puțin până la El Bunkers – buncăre din Războiul Civil spaniol, de unde acum poți privi apusul peste întreaga Barcelona.

5. Tips & tricks pentru plimbări memorabile

Orașele care încurajează plimbările lungi pe jos sunt minunate și îți oferă cadrul perfect pentru explorat cât e ziua de lungă.

Majoritatea turiștilor care aleg un city break în Barcelona se grăbesc, imediat cum ajung în oraș, să se plimbe pe faimosul bulevard La Rambla. Deși acesta este important și leagă Piața Catalunya de Portul Vell, este și cea mai aglomerată zonă, unde ești predispus la cele mai mari capcane pentru turiști.

De aceea, noi îți recomandăm să faci plimbarea aceasta dimineața devreme, iar apoi să te concentrezi mai mult pe zonele Gracia, Eixample și El Gotic. Aici te poți pierde pe străzi, iar la fiecare pas vei găsi o clădire superbă, o piață inedită sau un local interesant.

Așadar, acum că știi cum să explorezi orașul ca un călător profesionist, ia-ți biletele de avion spre Barcelona și rezervă cazare, iar pentru orice întrebare suplimentară, scrie-ne. Suntem aici pentru tine!