Skip to content

Te gândești să pleci într-un city break de toamnă și vrei să alegi o destinație unde ploaia nu îți poate încurca planurile de explorare? Sau, poate, ești meteosensibil și plimbările lungi sub umbrelă nu reprezintă chiar plăcerea ta în vacanță, așa că vrei să te asiguri că vremea te va afecta cât mai puțin.

Oricare ar fi cazul, destinațiile următoare sunt perfecte pentru tine. Orașele europene de mai jos sunt pline de muzee și atracții turistice aflate în interior, pe care le poți cutreiera cât e ziua de lungă, fără să îți pese de ploaia de afară.

În plus, trebuie să recunoaștem, aproape toate arată cel puțin romantic și pitoresc atunci când plouă!

Top 5 orașe europene de vizitat chiar și atunci când plouă non-stop

1. Paris

Parisul este superb indiferent de vreme, însă dacă nu ești cel mai mare fan al ploii, există o mulțime de muzee și locuri interesante în care să te adăpostești.

Când spunem „Paris” și „muzee”, probabil că deja îți vin în minte denumiri precum Centrul Georges Pompidou, Luvrul și Muzeul Orsay, locuri care te vor ține ocupat ore întregi și pe care le vei adora.

Paris Franta

Pe lângă cele de mai sus, în capitala Franței există încă aproximativ 300 de muzee cu diferite tematici, ceea ce o face perfectă atunci când vrei ca ploaia să nu te deranjeze.

Iar dacă vrei să faci o pauză între muzee, intră într-un bistro parizian, bea o cafea și bucură-te de atmosfera locală. O să-ți placă la nebunie Le Bistrot Paul Bert, Café de la Nouvelle Mairie sau Les Philosophes.

Rezervă-ți acum bilete de avion ieftine spre Paris.

2. Londra

Iată o altă capitală europeană în care nu te poți plictisi niciodată – nici măcar atunci când plouă de ore sau de zile bune.

Începe-ți plimbarea cu faimosul British Museum, apoi vizitează Galeria Națională, Muzeul de artă și design Victoria & Albert și Tate Modern, locul în care arta modernă și contemporană este la ea acasă. Încheie ziua cu Churchill War Rooms, spațiile subterane secrete folosite în Al Doilea Război Mondial.

Dacă ți-e foame, explorează cele mai variate opțiuni în Borough Market, apoi intră în atmosfera orașului într-un pub clasic englezesc.

Rezervă-ți zborurile către Londra cât mai curând.

3. Berlin

Berlinul are ceva ce se numește „Insula Muzeelor”, așa că orice zi ploioasă poate fi petrecută cu success acolo, explorând Muzeul Pergamon, cu o colecție impresionantă de artă islamică și orientală, Bode Museum, Alte Museum și alte galerii care te vor purta prin istorie și cultură.

Insula Muzeelor Berlin

Nu rata nici Muzeul DDR, unde poți vedea în mod interactiv cum arăta în trecut o zi normală din viața nemților, apoi intră în catedrala Berliner Dom, aflată în imediata apropiere.

Berlinul este, de asemenea, plin de cafenele de specialitate în care te poți feri de ploaie. Fă o vizită la The Barn – nu vei regreta nicio secundă!

Iar dacă ai prins o seară ploioasă în oraș, nu îți va păsa prea tare, căci orașul este plin de cluburi cu renume în care te poți adăposti; Berghain, KitKat și About Blank sunt doar câteva dintre ele.

Caută bilete de avion spre Berlin pe Vola.ro și rezervă-ți călătoria.

4. Viena

Majoritatea turiștilor preferă să meargă în Viena de Crăciun, pentru a se bucura de atmosfera festivă. Noi îți împărtășim un secret: toamna este superbă în capitala austriacă și mult mai puțin aglomerată. În plus, târgurile și pregătirile încep încă din noiembrie.

Așadar, dacă alegi Viena ca destinație, iar ploaia îți strică planurile, nu intra în panică. Poți vizita o mulțime de locuri superbe, departe de ploaie – Muzeul Albertina, Palatul Belvedere, Catedrala Sf. Ștefan și Criptele Imperiale de sub Biserica Capucinilor.

Dacă ești în căutare de experiențe cât mai interesante, vizitează Haus der Musik, un muzeu interactiv dedicate sunetului, precum și Muzeul de Istorie Naturală, unde poți vedea dinozauri și cea mai mare colecție de meteoriți din întreaga lume.

Iar pentru a intra complet în atmosfera vieneză, petrece o seară la Opera de Stat și bea un cappuccino în Café Central, cea mai frumoasă cafenea din oraș.

Rezervă zboruri spre Viena pe Vola.ro.

5. Florența

Dacă Roma reprezintă un muzeu în aer liber și o destinație deloc potrivită atunci când plouă toată ziua, Florența este exact opusul. Aici îți poți petrece cu ușurință fiecare zi într-un alt muzeu indoor, plin cu artă, cultură și istorie.

Florenta Italia

Începe, bineînțeles, cu Galera Uffizi, unde vei vedea operele lui Michelangelo, Da Vinci, Botticelli și Caravaggio. Continuă cu Galleria Accademia, unde poți admira sculpturile lui Michelangelo, inclusiv pe faimosul David.

Nu rata nici Muzeul Galileo, mai ales dacă ești pasionat de știință. Iar dacă iubești lumea fashion, vizitează Gucci Garden și Muzeul Salvatore Ferragamo.

Găsește biletele de avion către Florența pe site.