Skip to content
Actualizat in: 29/03/2024

Distribuie pe:

Dacă ești un călător pasionat, probabil că ai ajuns până acum cel puțin o dată în Bruxelles și te-ai întrebat dacă mai sunt și alte orașe de vizitat în Belgia.

Bruxelles este un oraș minunat de legătură atunci ai conexiuni de zboruri, dar și trenuri către alte orașe europene, precum Paris sau Amsterdam. Dar dacă deja ai explorat capitala Belgiei într-una dintre vacanțele tale, trebuie să îți spunem că nu este încă timpul să bifezi această țară pe lista cu destinații și să treci mai departe. Există numeroase alte orașe de vizitat în Belgia, în afară de Bruxelles.

Iată 5 orașe de vizitat în Belgia pentru călătorii de neuitat!

1. Bruges

Despre Bruges (sau Brugge) vei auzi doar cuvinte de laudă. Este unul dintre cele mai frumoase și mai pitorești orășele belgiene, dacă nu chiar primul în topul călătorilor de pretutindeni.

Cum ajungi în Bruges?

Rezervă bilete de avion către Bruxelles, apoi ia un autocar Flixbus direct din aeroport, care te va lăsa la Gara din Bruges. De acolo, vei merge un sfert de oră până în centru. De asemenea, poți opta și pentru un tren din Bruxelles spre Bruges.

Primăvara și vara sunt minunate aici, iar toamna vine la pachet cu peisaje și nuanțe superbe. Nici iarna nu este de ignorat, căci târgul de Crăciun și casele din turtă dulce decorate în spiritul sărbătorilor te vor face fericit(ă) încă din prima zi în Brugge.

Ce este de vizitat în Bruges?

Urcă în Turnul Belfry, admiră Piața Centrală și priveliștea asupra întregului oraș, apoi fă o plimbare cu barca pe canale, vizitează The Church of Our Lady, Basilica of The Holy Blood și Fabrica de bere De Halve Maan, cu degustare inclusă. În timpul rămas, intră în toate ciocolateriile și gustă pralinele cu chili, busuioc, albăstrele sau alte arome inedite.

2. Ghent

Mulți călători spun că Ghent (sau Gent) nu se poate compara cu Bruges, deși îți oferă aceleași străduțe pietruite și căsuțe din turtă dulce. Ghent este și un oraș universitar, locuit și frecventat de studenți.

Cum ajungi în Ghent?

Poți închiria o mașină de la aeroportul Bruxelles Charleroi, dacă vrei să te plimbi mai mult și mai flexibil prin Belgia, sau poți veni în Ghent cu trenul, din Bruges sau Bruxelles.

Ce e de făcut în Ghent?

 Atracția principală a orașului este castelul Gravensteen, pe care îl vei observa imediat și pe care îți recomandăm să-l vizitezi. Apoi, îl poți admira și de pe apă, într-o plimbare cu barca pe canalele orașului. Dacă te pasionează, poți vizita aici și Muzel Designului, apoi poți căuta Graffiti Street,

3. Ostend

Dacă ai pus pe listă Ghent și Bruges, mai mergi puțin cu trenul și vizitează și Ostend (sau Oostende). Mai exact, plaja minunată, întinsă, care arată fabulos la reflux, când întinderea imensă de nisip se poate străbate de la un capăt la celălalt.

Nu vei avea nevoie de mai mult de o zi aici, așa că planifică un day trip scurt, cât să admiri Marea Nordului de aproape.

4. Antwerpen

Antwerpen (sau Anvers) este un alt loc fermecător. Merită un loc pe lista cu orașe de vizitat în Belgia, fără îndoială! Te vei îndrăgosti încă de când ajungi în gară. Aceasta este spectaculoasă și, înainte să ieși din ea, oprește-te pentru câteva minute pentru a admira arhitectura și atmosfera vie.

Ce să faci în Antwerpen?

Plimbă-te prin centrul vechi și admiră clădirile superbe – te provocăm să faci un top 3 și te avertizăm că îți va fi foarte greu. Vizitează și Rubens House, dacă ești pasionat de pictură, apoi intră în Cathedral of Our Lady și lasă-te surprins.

5. Durbuy

Chiar dacă nu este un nume faimos, Durbuy este unul dintre acele orașe de vizitat în Belgia care ascund o frumusețe unică pentru cei care vor să exploreze locuri mai puțin știute, dar care merită fiecare clipă. Străduțele sale întortocheate și pietruite, clădirile acoperite de plante și flori și vibe-ul rustic te vor cuceri imediat!

Acestea fiind zise, Belgia este un loc superb de explorat în Europa, indiferent de zona pe care o vei alege. Iar dacă încă nu ai explorat Bruxelles, capitala este locul perfect din care să începi. Iată aici toate recomandările de care ai nevoie!