Skip to content

Dacă ți-ai rezervat o călătorie în ultimul an de zile, cu siguranță te-ai rugat la Zeul Zborurilor Neanulate și i-ai trimis măcar o scrisoare Zeiței Aeroporturilor. Probabil că ai făcut și un mic ritual de manifestare pentru o plecare fără probleme cauzate de companiile aeriene sau alte părți implicate.

Iar dacă nu ești atât de spiritual, poate că ai căutat, pur și simplu, cât mai multe măsuri de precauție pentru călătorii sigure și fără incidente. Același lucru am făcut și noi, iar rezultatul a fost o serie de produse de asigurare adaptate la situația prezentă, pe care ți le oferim la fiecare zbor, alături de alte câteva sfaturi utile.

Iată 5 măsuri de precauție pentru călătorii fără surprize neplăcute în perioada următoare!

1. Vola Trip Protect

Nu îți putem garanta că zborurile tale nu vor întârzia sau nu vor fi anulate. Totuși, te putem asigura că, dacă se întâmplă ceva, îți cumpărăm noi alte bilete, ca tu să ajungi la destinație orice ar fi.

Dacă selectezi Vola Trip Protect când rezervi biletele de avion prin Vola.ro, poți sta liniștit. În caz că zborurile suferă modificări ce te împiedică să ajungi unde dorești, venim rapid către tine cu alternative de zbor gratuite, convenabile, chiar și operate de alte companii aeriene decât cele alese inițial.

Practic, acest produs îți garanteză că îți vei putea continua călătoria indiferent de circumstanțe. În plus, ai asistența noastră permanentă – știm cât este de stresant să îți reconfigurezi traseul!

2. Vola Fast Refund

Uneori, banii blocați în conturile companiilor aeriene care ți-au anulat zborul îți dau calculele peste cap. Drept urmare, bugetul nu îți mai permite să găsești alternative rapide și să-ți continui călătoriile.

În schimb, dacă alegi Vola Fast Refund la rezervare, iar zborul tău suferă o modificare majoră sau o anulare pentru care ai drept de rambursare, noi îți dăm banii înapoi a doua zi, cash sau sub formă de voucher gata de folosit pentru alt zbor.

3. Vola Flex

Uneori, anularea călătoriei se întâmplă din cauza companiei aeriene sau a contextului imposibil de controlat. Alteori, chiar tu ești persoana care dorește să anuleze plecare, din cele mai diverse motive.

Dacă se întâmplă ceva și nu mai poți sau alegi, pur și simplu, să nu mai pleci, Vola Flex îți oferă banii înapoi în maximum trei zile lucrătoare. Singura condiție este să ne anunți cu cel puțin 48 de ore înainte de primul zbor.

P.S.: Îți rambursăm și costurile serviciilor adiționale rezervate odată cu biletele de avion, precum locurile alese, bagajele, check-in-ul automat sau Vola Fast Refund.

4. Rezervă cazare cu anulare gratuită

Fie că alegi să stai la hotel, într-o pensiune, într-un hostel sau în regim Bed & Breakfast, alege întotdeauna o cazare care îți permite anularea fără costuri. În acest fel, chiar dacă ajungi mai târziu la destinație sau chiar deloc, scapi de stresul pierderii banilor sau rambursărilor întârziate.

În plus, dacă se întâmplă ceva cu zborurile, iar călătoria este decalată, poți anula complet rezervarea și poți opta pentru o altă cazare, în loc să fii nevoit(ă) să te plimbi dintr-un hotel în altul.

5. Împachetează strategic

Aglomerația și gestionarea deficitară din aeroporturi au făcut ca, în ultimul timp, bagajele de cală să fie rătăcite, întârziate sau chiar pierdute. Dacă poți, călătorește doar cu un bagaj de cabină și obiectele personale – scutești timp prețios la check-in și scazi riscurile.

Totuși, dacă vrei să optezi pentru un bagaj de cală, fă-o cu încredere, însă împachetează-ți lucrurile strategic. Lasă în bagajul de mână (cel care va rămâne mereu cu tine) toate obiectele esențiale: documentele personale, banii, telefonul și încărcătorul, un rând de haine curate, potrivite destinației. Astfel, în eventualitatea în care bagajul de cală nu va ajunge odată cu tine, ai totuși tot strictul necesar și nu ești pus(ă) în dificultate.

Acestea sunt cele mai utile și realiste măsuri de precauție pentru călătorii sigure. Optează pentru ele data viitoare când rezervi bilete de avion, iar Vola.ro te ajută să călătorești indiferent de situație!