Skip to content

Fie că Halloweenul este sărbătoarea ta preferată sau ești unul dintre cei sceptici, care așteaptă mai degrabă Crăciunul, destinațiile de mai jos n-au cum să te lase indiferent. În fond, cu toții tânjim după adrenalină, măcar din când în când.

Iată 5 locuri de vizitat de Halloween, pentru atmosfera înfricoșătoare, atracțiile misterioase și poveștile care îți dau fiori!

1. Dublin și Boyne Valley, Irlanda

Dacă te pasionează istoria Halloweenului și vrei să fii acolo unde totul a început, un city break în Dublin e alegerea perfectă. Fă și o excursie de o zi în Boyne Valley, pentru a participa la Festivalul Puca, dedicat tradițiilor vechi irlandeze și celtice.

Dublin Halloween

Se spune că înfricoșătorul Halloween a luat naștere în Irlanda, de Samhain, sărbătoarea care marca trecerea din „jumătatea luminoasă” în „jumătatea întunecată” a anului. Atunci, oamenii terminau de cules roadele pământului, apoi se pregăteau să alunge spiritele rele care puteau ajunge mai ușor în lumea noastră. Puca, spiritul care a dat numele festivalului de mai sus, este unul dintre ele.

Rezervă-ți acum biletele de avion spre Dublin și descoperă-i misterele!

2. Edinburgh, Scoția

Nu ne îndepărtăm încă de Irlanda. Rămânem în Scoția, un alt loc strâns legat de sărbătoarea Halloweenului. Se spune că aici se află unele dintre cele mai frecventate de spirite locuri din lume și există chiar și o hartă a locurilor bântuite, pe care o poți explora.

Dacă nu ai foarte mult timp, alege Edinburgh, care îți va oferi cadrul și atmosfera perfecte pentru a celebra. Și aici se sărbătorește Samhain, sub forma Samhuinn Fire Festival, ce are loc de Halloween pe Calton Hill.

În plus, poveștile spun că orașul încă este bântuit de spirite precum toboșarul fără cap, care dă târcoale Castelului din oraș, dar și fantoma lui Sir George Mackenzie, pe care o poți întâlni în celebrul cimitir Greyfriars Kirkyard.

Tot aici se plimba și scriitoarea J.K. Rowling, când a fost inspirată să creeze personajul negativ și misterior Tom Riddle.

3. Bruxelles, Belgia

Chiar dacă nu are o istorie lungă legată de Halloween, Bruxelles este o destinație care face din această sărbătoare un eveniment important. O mulțime de baruri din zona Saint-Gilles și nu numai organizează petreceri tematice.

Intră măcar o dată în Le Cercueil (denumirea înseamnă „sicriu” în franceză). Este înfricoșător tot timpul anului, dar mai ales acum!

Bruxelles Halloween

Poți rezerva rapid zboruri ieftine către Bruxelles pe Vola.ro.

4. Praga, Cehia

Poate că Cehia nu este prima țară la care te gândești când vine vorba despre locuri de vizitat de Halloween, însă arhitectura gotică a Pragăi te va face să te răzgândești. Capitala poate fi atât fermecătoare, cât și misterioasă după apus, când felinarele luminează clădirile gotice și străduțele lăturalnice.

Poți rezerva un tur de Halloween, pentru a vizita mânăstiri abandonate, catedrale și foste cimitire și pentru a afla poveștile ascunse ale orașului. Sunt mai multe decât ai crede.

Zboară cu Vola.ro și vei găsi biletele de avion perfecte către Praga!

5. Copenhaga, Danemarca

Danemarca este o destinație de vis pentru o toamnă hygge, dar și pentru câteva aventuri creepy.

Celebrele Tivoli Gardens din Copenhaga se costumează în fiecare an de Halloween, chiar cu trei săptămâni înainte de 31 octombrie. Vizitează-le pentru a vedea cei peste 20.000 de dovleci și pentru a intra în atmosfera spooky!

Tivoli Gardens Halloween

În final, orice destinație ai alege, nu uita să rezervi biletele de avion pe Vola.ro și să optezi pentru Vola Trip Protect – chiar dacă e Halloween, nu vrei adrenalină și în aeroport!