Skip to content

Te uitai la un serial și ai observat că orașul prin care se tot plimbă personajele e superb. Ți-ar plăcea să-ți bei și tu cafeaua acolo unde merg protagoniștii în fiecare zi. Așa că ai început să cauți locul filmării și, apoi, bilete de avion. That’s the spirit!

Uneori, când nu știi unde să mai călătorești sau dorul de ducă s-a domolit, apar destinații din seriale și filme care te inspiră instantaneu și te fac să-ți dorești să pleci chiar mâine, dacă se poate. Iată câteva dintre ele!

Top 5 destinații din seriale pe care trebuie neapărat să le vezi

1. Napoli – My Brilliant Friend (Prietena mea genială)

Napoli este un oraș foarte greu de descris în cuvinte. De aceea, îți recomandăm, mai degrabă, să te uiți la serialul Prietena mea genială, produs după cărțile autoarei Elena Ferrante și disponibil pe HBO Max.

Protagonistele poveștii, două cele mai bune prietene, copilăresc și cresc împreună în Napoli, oraș cu care au o legătură specială. Poți vedea și simți de ce – vei dori să experimentezi și tu pe propria piele atmosfera vie, veșnic agitată și colorată.

Așa că, dacă te hotărăști, te așteptăm și noi cu un ghid pentru Napoli, ca să te organizezi mai ușor.

2. Florența – From Scratch

Dacă vrei să vezi și mai mult din Italia, continuă cu serialul From Scratch, pe care îl poți vedea pe Netflix.

Personajele principale se îndrăgostesc în Florența, iar orașul este redat superb în scenele din episoade. Fă cunoștință cu locuri iconice, precum podul Ponte alle Grazie, Catedrala San Salvi, străzile Via Lambertesca și Borgo Santi Apostoli.

florenta italia

Chiar dacă serialul își mută acțiunea și în Statele Unite pentru un timp, capitala regiunii Toscana te va fermeca suficient de mult încât să vrei deja să-ți rezervi biletele de avion spre Florența.

3. Hawaii și Sicilia, The White Lotus

The White Lotus este un alt serial foarte apreciat, care nu numai că te va ține în suspans, dar îți va activa și cheful de vacanță – o vacanță  mai liniștită decât a personajelor, însă nu îți vom spune mai multe.

Acțiunea din primul sezon are loc în Hawaii, iar al doilea se întâmplă în Sicilia, pe care o vei vedea prezentată mai frumos ca niciodată. Bucură-te de palatele superbe și admiră străzile orașului Palermo, apoi rezervă-ți propria vacanță acolo.

4. Paris, Riviera Franceză, Provence – Emily in Paris

Dacă Parisul nu a fost neapărat pe lista ta cu destinații de văzut, cu siguranță va intra în top după ce vei urmări acest serial. Suntem siguri că ai auzit deja despre el – părerile sunt împărțite, dar ceea ce îți putem garanta este că te vei îndrăgosti de Franța și îți vei dori să o explorezi cât mai curând!

riviera franceza

Noi deja ți-am pregătit o listă cu locuri din Paris care au apărut în serial, dar te invităm să descoperi și celelalte locații de filmare, precum Villefranche-sur-Mer și Saint Tropez, dar și regiunea Provence, cu orășelul Bonnieux și câmpurile de lavandă, ce apar în sezonul 3.

5. Londra – You, sezonul 4

Cel mai recent sezon al serialului You este filmat, în mare parte, în Londra. Fie că ai mai vizitat orașul sau nu, vei observa locuri noi și interesante, numai bune de explorat -  fără personajul principal pe urmele tale, bineînțeles.

Urmărește thrillerul și descoperă, în același timp, perle ascunse ale Londrei, printre care Universitatea Royal Holloway, South Kensington, The Bargehouse, biblioteca Lincoln’s Inn și nu numai.

Acestea fiind spuse, dacă dorul de ducă își face apariția după ce vezi toate aceste destinații din seriale de mai sus – și sigur se va întâmpla – noi suntem aici cu zborurile de care ai nevoie și toate serviciile adiționale pe care le dorești.