Skip to content

Franța este locul în care parfumurile sunt la ele acasă. La propriu, căci în Paris „s-a născut” celebrul Chanel no. 5, dar și alte mirosuri iconice, pe care le recunoști imediat dacă ești un pasionat.

Iar dacă vrei să trăiești cele mai tari experiențe pentru iubitorii de parfumuri, o călătorie în Franța poate fi o idee excelentă. Iată ce poți rezerva!

Top 5 experiențe pentru iubitorii de parfumuri, de încercat în Franța

1. Învață despre procesul de fabricație a parfumurilor la Fragonard, în Grasse

Orașul Grasse mai este denumit și capitala parfumurilor, căci aici au fabricile unele dintre cele mai mari branduri din domeniu.

Fragonard reprezintă una dintre cele ma vechi case de parfum din lume, fiind apreciată la nivel global de toți experții și pasionații. Secretul parfumurilor lor stă în folosirea exclusivă a ingredientelor naturale, fiecare aromă fiind extrasă cu grijă din plante, flori, mirodenii și materii prime.

Clădirea istorică din orașul Grasse te va purta prin întregul proces: de la prelucrarea ingredientelor și extracția uleiurilor esențiale în distilerie, până la ambalarea produsului final.

Vei vedea fiecare încăpere și vei înțelege cum funcționa fiecare mecanism, apoi vei putea vizita și laboratorul și muzeul parfumului. Acesta din urmă ascunde sticluțe și ustensile vechi pentru aplicarea parfumului, folosite încă din antichitate.

Pentru a ajunge aici, rezervă-ți un zbor către Nisa, cel mai apropiat aeroport. De acolo, poți lua autobuzul până în Grasse.

experiențe pentru iubitorii de parfumuri

2. Fă un tur al casei de parfum Molinard și creează-ți propria aromă

Dacă tot ajungi în Grasse pentru prima experiență, ar fi păcat să nu vizitezi și Maison Molinard, pentru a face o comparație între cele două case de parfum.

Molinard este un alt brand iubit, cu tradiție, care produce parfumuri pline de personalitate. După ce vizitezi fabrica și muzeul, poți trece la următorul nivel și poți rezerva un workshop în cadrul căruia îți vei face propriul tău parfum, selectând notele preferate. Un suvenir special, pentru un pasionat de parfumuri.

3. Descoperă plantele parfumate în starea lor naturală, la Domaine de Manon

După ce ai vizitat fabricile și ai înțeles procesul prin care parfumurile tale preferate ajung în forma finală, gata să fie pulverizate pe piele, este timpul să mergi și mai în spate.

trandafiri de mai ferma Grasse

Domaine de Manon este o fermă situată aproape de Grasse, pe care o poți vizita pentru a vedea de aproape unele dintre cele mai des întâlnite ingrediente folosite în parfumuri: trandafirul de mai, tuberoza și iasomia – acestea două din urmă pot fi văzute înflorite din august până la mijlocul lui octombrie.

4. Intră în lumea L’Occitane en Provence

Rămânem în sudul Franței, însă ne mutăm din zona Coastei de Azur în Manosque, regiunea Provence, la 35 de minute distanță de orașul Aix-en-Provence. Aici se află universul faimosului brand L’Occitane en Provence.

Turul fabricii este o experiență senzorială memorabilă, căci vei avea ocazia să miroși și să simți texturile produselor în plin proces de producție și să te plimbi printre sute de note diferite de parfum.

Apoi, nu rata Grădina Mediteraneană, locul în care vei putea admira plantele sălbatice și cultivate folosite în parfumurile, săpunurile și loțiunile L’Occitane.

5. Află care este parfumul tău semnătură în Paris

Lista cu experiențe pentru iubitorii de parfumuri nu se putea încheia fără a include Parisul. Dacă Grasse nu se află printre planurile tale de călătorie încă, poți experimenta câteva momente speciale legate de parfum și într-un city break la Paris.

Pe lângă sutele de parfumerii pe care le poți vizita pentru a descoperi mirosuri noi sau clasice (recomandăm Nose, Diptyque, L’Artisan Perfumer, Ex Nihilo), poți afla care ți se potrivește cel mai bine.

Vizitează superboutique-ul Maison Guerlain de pe Champs Elysees și fă testul special elaborat de specialiști. Acesta durează o oră și, în urma sa, vei primi atât sugestii de parfumuri care ți se potrivesc perfect, cât și sugestii de variante experimentale.

După această experiență, poți participa și la unul dintre workshopurile ținute de diferite case de parfum.

Poți rezerva online o astfel de activitate, fie alegând un brand celebru precum Molinard, fie o casă de parfum mai mică, independentă. Indiferent de alegere, vei învăța să combini ingredientele ca un profesionist și vei avea ocazia de a pleca acasă cu propriul tău parfum semnătură, creat exact cu aromele tale favorite.