Skip to content
Actualizat in: 05/01/2024

Distribuie pe:

Iată 5 destinații de munte potrivite pentru o vacanță de iarnă! 

Când vine vorba de o vacanță la munte, unii dintre noi de-abia așteaptă să ajungă pe pârtie, în timp ce alții visează la un șemineu și o cană cu vin fiert. Unii au mereu parazăpezile și bețele de hiking cu ei, alții sunt în căutare de locuri numai bune de fotografiat și pus pe Instagram.

În oricare tabără te-ai situa, vei găsi mai jos o idee de excursie numai bună pentru perioada aceasta.

Dacă ai chef de o drumeție ușoară și de peisaje ireal de frumoase…

…vezi Lacul Scropoasa și Cascada 7 Izvoare!

Nu ai mai făcut mișcare de ceva vreme, dar parcă nici nu ai începe cu un traseu dificil. Ce zici de o plimbare lejeră printre chei, pârâuri și copaci, până la faimosul Lac Scropoasa?

Dacă nu l-ai văzut încă, este vorba despre un lac de un verde smarald absolut superb, iar drumul până acolo este și el încântător. Vei merge prin Cheile Zănoagei, cu plecare de la Campingul Zănoaga, din Parcul Natural Bucegi.

După ce ai admirat lacul, mai mergi puțin și până la Cascada 7 Izvoare. Indiferent dacă a nins sau nu în zonă, te vei bucura de peisaje minunate.

Dacă vrei să (re)descoperi o bucățică de istorie, dar și să respiri aer proaspăt…

… fă o excursie la Sinaia, Cota 1400 și Castelul Peleș și/sau Cantacuzino!

În cazul în care nu vrei să depui prea mult efort, dar totuși ai chef să mergi până la munte, fă-ți drum pe Valea Prahovei, cu direcția Sinaia.

Dacă adori castelele și poveștile lor, poți face un combo perfect: Castelul Cantacuzino și Castelul Peleș! Bea o cafea, vizitează interioarele regale, apoi urcă până la Cota 1400 sau Cota 2000, pentru o gură de aer și mai proaspăt.

iarna destinatii munte

Dacă vrei să cunoști o altă parte a țării…

…ia-ți o vacanță mai lungă în Munții Apuseni!

Poate că stațiunile montane din Bucegi îți sunt deja familiare, fiind unele dintre cele mai celebre destinații pentru o vacanță la munte, în țară. În acest caz, ce ar fi să explorezi o zonă nouă, precum cea a Munților Apuseni?

Dacă pare prea departe pentru tine, află că poți să zbori până la Cluj sau să-ți iei bilete de avion până la Oradea, iar călătoria va fi extrem de simplă și rapidă.

În Apuseni te poți plimba în voie, pe dealuri sau prin munți, în funcție de cât efort vrei să depui. Poți merge pe trasee precum Lumea Pierdută, Cetățile Ponorului sau Cheile Galbenei. Poți vizita Peștera Meziad, dar și Peștera cu cristale din Mina Farcu.

Sunt foarte multe de făcut, așadar asigură-te că îți iei măcar o săptămână de concediu!

Dacă ai dor de ducă și îți place să schiezi sau să te dai cu placa…

…mergi până la Bansko, în Bulgaria!

Știm că de-abia aștepți să poți călători liniștit în afara țării. Dacă dorul de ducă devine insuportabil, iar sporturile de iarnă sunt preferatele tale, Bansko este una dintre cele mai accesibile destinații de munte și, în plus, e aproape de casă.

La destinație te așteaptă peste 70 de kilometri de pârtie, gondolă, teleschi și telescaun, centre de închiriere pentru echipament și tot ce mai ai nevoie pentru un weekend la schi sau snowboard.

Extra tip: Dacă ai timp, te poți opri și în Veliko Târnovo, pentru un mini city break. Este un orășel fermecător, pe care îl poți explora într-una sau două zile.

destinatii munte ski

Dacă nu mai ai răbdare și vrei să călătorești mai departe…

… informează-te și asigură-te că știi tot ce presupune o astfel de călătorie!

Momentan, în contextul pandemiei, a călători departe de România este ceva mai dificil, dar nu imposibil. De aceea, nu uita ca înainte să planifici orice vacanță să verifici condițiile de călătorie și să te asiguri că totul este în regulă.

Dacă ai deja o idee de vacanță spre o destinație de munte în afara țării, o poți planifica fără griji și poți alge bilete de avion ieftine.