Skip to content

Ne cunoști deja. Știi că ne place tot ce înseamnă aventură și experiențe noi. De aceea, acum câteva zile, am participat și am fost parteneri la un eveniment marca Ride Tribe Romania, pentru a susține sporturile de acțiune, fie că e vorba despre snowboarding, mountain biking, BMX, rollerblading, surf sau skate.

Așa cum probabil că bănuiești, ni s-a activat dorul de ducă și am fost inspirați să împărtășim și cu tine toate locurile minunate pe care le știm pentru activități provocatoare de adrenalină și distracție.

Iată câteva destinații cool unde te poți da cu placa sau bicicleta!

1. Tenerife, Insulele Canare – Surf, skate, rollerblading

În Tenerife există un adevărat cult pentru tot ce înseamnă dat cu placa. Plajele de pe insulă sunt ideale pentru surf și ai nenumărate opțiuni de încercat, atât în sud, cât și în nord. Valurile sunt primitoare cu începătorii pe plaja Las Americas, în timp ce experimentații se pot aventura în Taganana sau El Soccoro.

surf tenerife

Iar dacă sporturile pe apă nu te încânta, dar adori să te dai pe skate, pe uscat, poți face asta într-unul dintre numeroasele skate parks sau freestyle. Zona de sud e cea mai potrivită, mai ales Las Americas, El Medano și Punta del Hidalgo. Peisajele minunate, cu oceanul și palmierii în prim plan, sunt fundalul perfect pentru sesiunea ta de skate sau de plimbat pe role.

Iar dacă mai ai energie la final de zi sau ești în vacanță cu prietenii care nu se dau pe placă, iată și câteva lucruri de neratat în Insulele Canare, de integrat în program.

Bilete de avion spre Tenerife găsești foarte ușor, la prețuri avantajoase, pe Vola.ro.

2. Elveția – Wakeboarding, SUP și snowboarding

Rămânem la sporturi pe placă. Te întrebi cum te poți da și pe zăpadă, și pe apă în același loc? Ei, bine, Elveția chiar le are pe toate. Pe timp de iarnă, te așteaptă cele mai tari pârtii, precum cele din Zermatt și St. Moritz, pregătite pentru orice nivel de experiență. Ai la dispoziție pârtii cu pante line și peisaje de vis, dar și rute mai dificile sau parcuri cu rampe provocatoare, dacă vrei să te aventurezi.

Vara, când vrei să fugi de căldură și să te dai cu placa pe lac, varianta ideală este Lacul Geneva – cel mai mare din Europa Centrală. Aici vei găsi numeroase școli de wakeboarding și poți închiria tot ce ai nevoie pentru wakeboard și SUP. Pe fundal vei avea munții, așa că indiferent cât de bine te descurci pe placă, view-ul te va binedispune în permanență.

destinații pentru sporturi

Apa lacului este liniștită, ceea ce îi va ajuta pe începători să devină mai buni, iar dacă ai deja experiență, te vei bucura de amenajările speciale, precum rampe pentru sărituri și alte trick-uri pe wakeboard.

3. Italia – Wakeboarding, SUP și snowboarding

O altă țară care îți oferă șansa de a încerca minimum trei sporturi pe placă este Italia. Pârtiile sale spectaculoase sunt deja celebre – dacă mergi la snowboard, cu siguranță ai auzit despre Cervinia și Dolomiți, locuri în care se află paradisul oricărui rider pasionat de adrenalină și rute noi. Noi ți-am făcut deja câteva recomandări pentru o vacanță la munte care implică adrenalină, deci citește și începe planificarea!

În materie de wakeboarding și SUP, ce ai spune despre cel mai frumos și celebru lac – Lacul Como? Este o destinație absolut superbă, unde poți practica sportul preferat, pentru ca apoi să te plimbi prin satele din jur: Bellagio, Varenna, Como și Bellano. Iar pentru prietenii care nu se dau pe placă, există numeroase variante de plimbări cu barca pe lac sau, bineînțeles, terasele de pe marginea apei, unde îți pot face poze cât ești pe lac și pot bea un cocktail sau o limonadă.

Ajungi rapid și ușor în zona Lacului Como rezervând bilete de avion spre Milano pe Vola.ro.

4. Barcelona, Spania – Skate și wakeboarding

Barcelona reprezintă un hub pentru skaterii pasionați. Asfaltul este perfect pentru mers pe placă, iar comunitatea locală este și ea semnificativă. Chiar poți vedea aici o hartă cu toate locurile bune pentru skate, unde îți vei face prieteni și vei avea parte de sesiuni excelente de dat pe placă.

skatepark Barcelona

Iar foarte aproape de oraș se află și Olimpic Cable Park (OCP), un parc impresionant amenajat special pentru wakeboarderi care vor să-și întreacă limitele.

Și în timp ce tu ai parte de adrenalină, prietenii tăi care vin cu tine în vacanță se pot relaxa toată ziua pe plaja Barceloneta sau pot vizita obiectivele turistice din oraș. Spoiler alert: sunt multe și foarte frumoase.

Așadar, ia-ți zboruri ieftine către Barcelona și să înceapă aventura!

5. Alpii francezi – Mountain biking & snowboarding

Alpii sunt raiul oricărui iubitor de mountain biking. În partea franceză, ai nenumărate trasee de încercată, atât la deal, cât și descendente, pentru toate gusturile și nivelurile de energie. Ba chiar poți alege rute care intră și în Elveția și revin în Franța.

Iar dacă preferi placa în detrimentul roților, Avoriaz este destinația cu care trebuie neapărat să începi când vii în Alpii francezi. Acolo poți alege pistele pentru începători sau poți merge direct pe traseele cele mai grele, unde vei găsi powder din plin, precum și rampe amenajate special pentru snowboarderii curajoși.

Așadar, orice sport ai practica, destinațiile de mai sus îți oferă cadrul perfect pentru distracție și adrenalină. Noi deja ne-am făcut bagajele, iar pe tine te așteptăm pe Vola.ro pentru bilete de avion, cazare, închierere de mașini și tot ce ai nevoie pentru o călătorie perfectă.