Skip to content

A lucra remote, de pe plajă, la marginea piscinei sau din orașe frumoase și cafenele boeme, este deja un trend global, care a ajuns și în România.

Fie că ești freelancer, antreprenor sau doar vrei să guști puțin din libertatea de a lucra remote din străinătate, ți-am pregătit un top cu destinații pentru nomazi digitali. Lumea este plină de locuri fantastice potrivite pentru asta, așa că profită din plin!

De unde poți lucra remote? Top 5 destinații pentru nomazi digitali

1. Lisabona, Portugalia

Ce poate fi mai frumos decât să închizi laptopul în pauza de masă și să stai la soare, pe malul apei, cu un pastel de nata și o cafea, admirând clădirile colorate din jurul tău?

Lisabona a fost votată de multiple ori pe prima poziție în top destinații pentru nomazi digitali.

Nu numai că are o climă blândă și soarele stă pe cer în peste 300 de zile pe an, dar capitala Portugaliei are și numeroase spații de coworking. Astfel, poți avea cadrul perfect pentru zilele cu meetinguri online sau muncă intensă.

Totodată, vei găsi chiar și spații de co-living, adică ecosisteme unde vei întâlni alți nomazi digitali, care locuiesc și lucrează împreună în locuri special gândite pentru a încuraja interacțiunea. Lisabona este un loc preferat de expați, astfel că diversitatea culturală va fi și ea mare.

Iar când vrei să iei o pauză, să te deconectezi de la muncă și să faci o escapadă în afara Lisabonei, alege unul dintre cele mai frumoase orașe portugheze, în care poți ajunge destul de repede din capitală.

destinatii de lucrat remote

2. Barcelona, Spania

Tot pentru iubitorii de soare și de apă, dar și de gastronomie delicioasă și arhitectură superbă, Barcelona poate fi orașul de vis. Spania este și ea una dintre cele mai bune țări pentru a lucra remote în Europa, cu vreme bună, prețuri mai accesibile și nenumărate oportunități de relaxare și explorare.

Dacă te tentează orașul lui Gaudi, ți-am ofeit deja câteva sfaturi utile pentru Barcelona, așa că îți mai trebuie doar biletele de avion și o cazare bună – le găsești pe ambele pe Vola.ro!

Din Barcelona, poți ajunge ușor și în orașe apropiate absolut superbe, precum Sitges, perfecte pentru o excursie de o zi. Dar nu-ți face griji, căci plajă ai și direct în Barcelona, la o scurtă plimbare distanță de unde vei locui. Deja sună bine, nu-i așa?

3. Croația

O altă țară de unde poți lucra remote este Croația. Nomazii digitali o preferă pentru soare, pentru coasta sa plină de plaje, orășele superbe și priveliști de vis, dar și pentru condițiile oferite celor care vor să lucreze de acolo și costurile de trai mai mici față de vestul Europei.

Croația a fost printre primele țări care a oferit viză pentru nomazi digitali, astfel că și infrastructura este pregătită pentru acest gen de călători. O vacanță în Croația poate fi completată excelent cu încă o săptămână de lucrat remote sau chiar mai mult, în funcție de planurile tale.

4. Bali, Indonezia

Dacă deja ai călătorit prin Europa și vrei să lucrezi remote din Asia, Bali este unul dintre epicentrele nomazilor digitali. Orașul Ubud este combinația perfectă de cafenele boeme laptop-friendly, alte persoane care lucrează remote și oportunități de socializare, dar și o atmosferă balineză autentică, un peisaj de vis și vegetație bogată – cadrul perfect pentru pauze lungi și relaxante.

De asemenea, te vei putea caza în vile superbe, cu piscină și view către orezării sau grădini decorate în stil indonezian, de multe ori pentru prețuri mai accesibile decât o cameră de hotel în Europa. Iată aici ghidul nostru pentru o călătorie în Bali!

locuri de unde lucrezi remote

5. Chiang Mai, Thailanda

Costuri accesibile, peisaj exotic, spații de cowork și comunități de nomazi digitali veniți din toată lumea – Thailanda este un hot spot pentru cei care vor să încerce lucratul remote din destinații de vis.

În Chiang Mai, cu precădere, s-au format comunități care oferă tot ce ai nevoie pentru a lucra eficient, din cele mai frumoase locuri. Internetul este rapid, localnicii sunt prietenoși, iar infrastructura este bine pusă la punct, astfel încât să te descurci foarte ușor oriunde.

Așadar, fie că vrei să rămâi să lucrezi remote în Europa sau cauți destinații pentru nomazi digitali în afara continentului, pentru o aventură de neuitat, ai mai sus unele dintre cele mai bune opțiuni.