Skip to content

Roma, Veneția, Milano, Florența, Napoli. Destinații din Italia absolut superbe, dar pe care, fie că îți place sau nu, le vei explora alături de alte mii de călători. Și chiar dacă adorăm city break-urile rapide și intense, uneori simțim cu toții nevoia de acea vacanță lentă, în care doar să ne bucurăm de clasicul dolce far niente.

Așadar, dacă iubești Italia și vrei să te retragi pentru câteva zile într-un loc relaxant, iată 5 destinații alternative din Italia perfecte pentru o vacanță liniștită, departe de agitație!

1. Sirmione, Lombardia

În vreme ce toată lumea se îndreaptă către faimosul lac Como, lacul Garda și al său orășel boem Sirmione sunt ceva mai puțin aglomerate, dar cel puțin la fel de spectaculoase.

sirmione italia

Sirmione este locul perfect în care să petreci câteva zile de relaxare completă. Aici poți vizita Castelul Scaligero, situl arheologic Grotte di Catullo și Biserica San Pietro in Mavino, dar te poți bucura și de peisaj cu orele, pe plajele Jamaica sau Spiaggia Lido delle Bionde.

Cum ajungi: bilete de avion spre Milano, apoi tren către Sirmione (două ore)

2. Portovenere, La Spezia

Regiunile La Spezia și Cinque Terre sunt aglomerate întotdeauna și, pe bună dreptate, merită să fie văzute măcar o dată.

Totuși, dacă vrei să scapi de grupurile de turiști și să admiri frumusețile locale în tihnă, îndreaptă-te spre Portovenere, un orășel minunat, mai puțin celebru decât Cinque Terre, dar cel puțin la fel de frumos, cu peisaje similar și o atmosferă ceva mai intimă.

Dacă ajungi aici, vizitează neapărat Castelul Doria, apoi relaxează-te pe una dintre plaje și bucură-te de view-ul specific zonei.

Cum ajungi: Zboară către Genova, apoi ia trenul local (aproximativ două ore).

3. Isola Bella, Lago Maggiore

Așa cum o spune și numele, această insulă este incredibil de frumoasă și încă reprezintă una dintre comorile ascunse ale Italiei. Ea se află în zona de nord a Italiei, pe Lacul Maggiore, alături de Isola Superiore și Isola Madre.

Isola Bella Italia

Ce este special la acest loc, pe lângă faptul că este intim și liniștit (aici locuiesc doar 100 de persoane), într-un cadru natural minunat, este că pe ea se află Palazzo Borromeo. Acesta din urmă este fascinant, iar grădinile sale te îmbie la plimbări lungi și relaxante.

Cum ajungi: Zboară la Milano, apoi ia trenul (aproximativ o oră).

4. Procida, Napoli

Napoli este una dintre cele mai agitate destinații în Italia, fără îndoială. Orașul este plin de viață, scuterele și pietonii au un dans ce reprezintă haosul perfect, iar turiștii se îndreaptă cu mile către această regiune în fiecare an, pentru a vizita orașul și împrejurimile: insula Capri (la fel de aglomerată), Pompeii și Vezuviul.

Ce rămâne adesea mai liniștit și mai potrivit pentru o experiență autentică este acest loc special: insula Procida. Peisajele colorate, casele cocoțate pe stânci și priveliștile de la înălțime te vor fermeca și te vor face să revii iar și iar.

Cum ajungi: Zboară spre Napoli, apoi ia feribotul.

5. Saturnia, Grosseto

Pentru cei mai mulți călători care caută destinații în Italia, Saturnia rămâne un loc greu de descoperit. Sunt atât de multe alte zone mult mai celebre!

Totuși, dacă ești în căutarea relaxării, îndreaptă-te către acest oraș balnear din apropiere de Grosseto, locuit din cele mai vechi timpuri. Aici se află Terme di Saturnia, o bijuterie locală nedescoperită, pe care ai ocazia să o vezi.

saturnia italia

Bucură-te de piscinele și izvoarele de apă termală, într-un peisaj inedit. Nu rata nici Cascata del Mulino, pentru un alt view despre care nu-ți va veni să crezi că nu este deja popular.

Cum ajungi: Cu trenul sau mașina din Perugia, Roma sau Florența.

Indiferent ce zonă vei alege, fiecare dintre aceste destinații din Italia este specială și te așteaptă cu peisaje superbe și localnici primitori. Rezervă-ți următoarea călătorie pe Vola.ro!