Skip to content
Actualizat in: 14/09/2022

Distribuie pe:

În timp ce toată lumea din jurul tău răsuflă ușurată că nu mai este atât de cald, tu parcă ai mai vrea să prelungești un pic vara. Nu te-ai săturat de căldură și deja ai început să te gândești la destinații calde toamna.

Din fericire, poți savura vremea bună și însorită atât în Europa, cât și în afara ei, dar totuși fără să zbori până în Thailanda sau în Bali.

Iată top 5 destinații calde toamna spre care să te îndrepți dacă vrei temperaturi mai mari!

1. Maroc (Marrakech, Fez, Casablanca, Essaouira, Chefchaouen, Tangier)

Dacă nu ai vizitat Marocul până acum, iată ocazia perfectă să îmbini temperaturile de vară cu o experiență culturală unică. La destinație vei găsi, în medie, 28 de grade Celsius pe timp de toamnă.

Maroc este un loc ofertant, însă noi îți recomandăm un zbor spre Marrakech – un prim oraș care te va introduce în cultura locală. Este un oraș frecventat de turiști și poate chiar cel mai celebru în rândul acestora, însă este un punct de plecare excelent. Vizitează Palatul Bahia, Grădinile Majorelle și nu rata piețele cu produse locale.

Pe lângă Marrakech poți vizita și alte orașe, fiecare cu farmecul său aparte: Chefchaouen, orășelul albastru, Casablanca, cel mai mare oraș marocan, Essaouira, Fez sau Tangier, cel mai apropiat oraș de Europa – la doar 30 de kilometri de orașul spaniol Tarifa.

2. Egipt (Sharm el Sheik, Luxor, Valea Regilor)

Rămânem în nordul Africii și îți recomandăm o altă destinație în care temperaturile ajung la 28 de grade în luna octombrie. Egiptul este o țară fascinantă, pe care dacă nu ai descoperit-o încă, este timpul să o faci. Iar dacă ai văzut deja piramidele, te vei convinge că există și alte locuri superbe de vizitat.

De exemplu, Sharm el Sheik se numără printre destinațiile preferate de vacanță ale multor turiști. Situat în sudul peninsulei Sinai, pe coasta Mării Roșii, este locul perfect pentru snorkeling și scuba diving, în apele extrem de curate și pline cu recifi de corali. Iar după explorarea subacvatică, te poți plimba de-a lungul Golfului Naama.

O altă variantă este și Luxor, considerat cel mai mare muzeu în aer liber din lume, unde te vei pierde printre temple și morminte antice.

3. Emiratele Arabe Unite (Dubai, Abu Dhabi)

Dacă mereu te-a atras ideea unei călătorii în Dubai sau Abu Dhabi, acum este contextul perfect. Poți fugi de ploi și răcoare cu bilete de avion spre Dubai, unde vei găsi între 27 și 30 de grade Celsius.

Cele două orașe faimoase din Emirate sunt perfecte dacă vrei să vezi ceva diferit și să asiști la nenumărate recorduri – cele mai înalte clădiri, cele mai mari malluri –, dar și să te bucuri de plaje, palmieri și câteva zile de relaxare completă.

4. Spania (Barcelona, Andalusia)

Când vrei să menții vii acele summer vibes, Barcelona este orașul perfect. Rezervă-ți un zbor spre Barcelona și bucură-te de celebra plajă Barceloneta, de Port Vell, de palmierii care străjuiesc promenada, de apusuri fantastice și de arhitectura lui Gaudi prezentă la tot pasul.

Te vei bucura de aproximativ 21 de grade Celsius în timpul zilei, temperatura perfectă pentru plimbări lungi și după-amieze petrecute pe o terasă în Cartierul Gotic.

Iar dacă vrei să mergi mai la sud, unde temperaturile sunt și mai ridicate, viziteză cu încredere regiunea Andalusia, pentru care ți-am pregătit un ghid de călătorie separat.

5. Portugalia (Lisabona, Algarve)

Mergem în continuare spre sud, către Portugalia, unde Lisabona te așteaptă cu cea mai plăcută vreme – 23-24 de grade Celsius și un soare dulce, blând, la fel ca gustul unui pastel de nata.

Apoi, coasta sudică a regiunii Algarve te așteaptă și ea, cu plaje cu nisip auriu, stânci impunătoare și peisaje minunate. Poți explora Lagos, Albufeira, Faro și Portimao, în octombrie sau noiembrie, când turișții deja au plecat, iar locurile sunt învăluite într-o liniște perfectă, care îți permite să admiri frumusețea din jur pe îndelete.