Skip to content

Mulți călători bifează Franța pe lista cu destinații vizitate după ce au văzut Parisul, considerându-l suficient de emblematic. Totuși, Franța are de oferit mult mai multe experiențe minunate, complet diferite de capitală: de la castelele de pe Valea Loarei la câmpurile de lavandă din Provence, ai atât de multe de explorat!

Așadar, dacă vrei să descoperi și restul acestei țări superbe, iată câteva orașe cu care să începi și de ce trebuie neapărat să o vezi pe fiecare dintre ele.

Top 5 destinații din Franța, în afară de Paris

1. Lyon

Fosta capitală a Franței merită primul loc în top. Are un farmec similar cu Parisul, arhitectură la fel de impresionantă, însă un aer mai autentic, unde turismul nu și-a pus la fel de mult amprenta, precum în Paris.

De asemena, gastronomia ocupă un loc special aici, așa că dacă ești gurmand sau interesat de specialitățile franțuzești, Lyon este orașul ideal în care să le încerci.

Centrul vechi al orașului (Vieux Lyon) întruchipează stilul renascentist și te introduce în atmosfera vremurilor apuse, când comerțul cu mătase era principala preocupare a localnicilor. Plimbă-te pe străduțe și găsește pasajele ascunse, numite traboules, explorând dedesubturile Lyonului, apoi îndreaptă-te către Presqu’île, o zona care îți va aminti de Paris, prin eleganța sa.

2. Strasbourg și toată Alsacia

După ce vei vizita regiunea Alsacia, în special Strasbourg, vei ajunge la concluzia că Parisul îți arată doar o mică parte din tot ce înseamnă cultura, gastronomia și istoria franceză.

Strasbourg te va introduce în zona flamandă a țării, acolo unde influențele nemțești se simt subtil, iar arhitectura și atmosfera orașului sunt cu adevărat inedite.

destinații din Franța Strasbourg

Începe vizita de la Catedrala Notre Dame, spectaculoasă și în interior, și la exterior, explorează străzile înguste de-a lungul canalelor, apoi retrage-te într-una dintre cafenelele din Place du Marché Gayot. Nu pleca din Strasbourg până nu încerci preparatele locale, puternic influențate de cultura flamandă.

3. Bordeaux

Dacă Parisul este capitala Franței, Bordeaux este capitala franțuzească a vinului. Iar dacă nu te pasionează vinul, poți organiza o vacanță în Franța și poți veni aici pentu arhitectură și locurile ce fac parte din Patrimoniul UNESCO – nu sunt deloc puține!

Pune pe lista ta Basilicile Saint-Michel și Saint-Seurin, Catedrala Saint-Andre, dar și piațetele superbe, Place de la Bourse, de la Victorie și des Quinconces.

4. Nisa și satele pitorești din sud-estu Franței

Riviera Franceză este, cu siguranță, unul dintre cele mai frumoase locuri din țară. Începe explorarea din Nisa, un oraș care combină tot ce îți poți dori de la o vacanță: plajă cât vezi cu ochii, sclipirea mării nemărginite, Promenade des Anglais cu priveliștea ei perfectă, arhitectură superbă în orașul vechi (Vieux Nice), muzee interesante și mâncare delicioasă.

Iar când termini de explorat Nisa, vizitează neapărat și satele pitorești ale zonei, precum Eze sau Saint-Paul-de-Vence.

Eze Franța

5. Annecy

Pentru a înțelege cât de vastă este Franța ca diversitate, călătorește și în Annecy, oraș aflat în preajma Alpilor și a unui lac superb cu același nume. Priveliștea este minunată oriunde te-ai uita, iar clădirile pastelate din centrul vechi merită măcar o plimbare în această zonă. Dacă ești în vacanță cu partenerul, nu ratați Pont des Amours – se spune că îndrăgostiții care îl traversează vor avea o relație lungă și fericită!

Nu în ultimul rând, Annecy este și locul în care se află un fost castel, Palais de l’Île, care acum este transformat într-un muzeu pe care îți recomandăm să îl vizitezi.

Extra:

  • Normandia

Despre zona Normandiei ți-am povestit deja într-un articol de blog și te invităm să descoperi această regiune, cu locurile ei minunate: Mont Saint Michel, Rouen, Caen și nu numai.

  • Provence

Toată lumea a auzit despre Provence, zona boemă și liniștită a Franței, foarte diferită de capitală. Ți-am pregătit și noi un ghid complet pentru vacanță.

Parcă Franța sună mult mai tentantă ca destinație acum, nu-i așa? Spune-ne unde vei călători prima dată, iar noi te așteptăm cu biletele de avion.