Skip to content

Când sunt întrebați care este destinația lor preferată de până acum, mulți pasionați de călătorii se blochează pentru câteva secunde. Îi poți vedea cum caută prin sutele de amintiri acel loc pe care să-l pună pe prima poziție din clasament. Să fie acea vacanță în Spania, concediul din Asia sau călătoria în Islanda?

În final, cei mai mulți ajung la aceeași concluzie ca și noi: fiecare destinație e unică, așa că este aproape imposibil să numești doar una.

Totuși, dacă ești în căutare de o destinație perfectă pentru următoarea ta escapadă și n-ai idee ce să alegi, astăzi îți recomandăm o vacanță în Spania. De ce? Avem chiar zece motive pentru care o vei adora!

10 motive pentru care să îți organizezi o vacanță în Spania

 

1. Vremea plăcută pe tot parcursul anului

Primăverile și verile în Spania sunt calde și senine, numai bune pentru plajă sau pentru un city break în care ploaia nu te va deranja niciun minut.

Apoi, toamna și iarna ai parte de temperaturi ceva mai ridicate decât în majoritatea Europei, așa că poți fugi de frigul de acasă și te poți bucura de o vreme excelentă, indiferent de regiune.

Pentru a-ți putea face o idee, în Malaga, sudul Spaniei, temperaturile pot oscila între 13 și 18 grade Celsius în luna decembrie, iar în Tenerife te vei bucura de o temperatură medie de 22 de grade Celsius, pe timp de iarnă.

2. Zboruri ieftine către toate orașele Spaniei

Companiile aeriene low cost operează o mulțime de zboruri ieftine spre Spania, atât din România, cât și din alte țări. Astfel, indiferent unde locuiești, poți ajunge cu ușurință în Peninsula Iberică.

Dacă vrei să călătorești din orașele României, ai la dispoziție rute low cost cu Wizz Air spre Alicante, Barcelona, Insulele Canare, Madrid, Malaga, Palma de Mallorca, Sevilla, Zaragoza și Valencia.

Iar dacă decolezi din București, ai la dispoziție și două rute directe operate de Ryan Air, spre Madrid și Palma de Mallorca.

3. Plajele superbe

Dacă ai alege oricând marea în detrimentul muntelui, o vacanță în Spania ar fi, cu siguranță, pe placul tău. Această țară este plină de plaje minunate, de-a lungul întregii sale coaste.

vacanță în Spania plaja

Printre cele mai faimoase se numără La Concha, din San Sebastian, Platja de Ses Illetes din Formentera, Las Teresitas din Tenerife și lista poate continua.

4. Arhitectura superbă din orice unghi ai privi-o

Spania este țara arhitectului catalan Antoni Gaudi și locul unde operele sale fascinante înfrumusețează o mulțime de orașe.

Bineînțeles, dacă vrei să studiezi în profunzime stilul tău, trebuie să vizitezi Barcelona, mai exact Park Guell – locul în care Gaudi și-a exprimat toată creativitatea. Tot în Barcelona poți admira și Casa Batllo, Casa Milla și, desigur, inedita catedrală La Sagrada Familia.

vacanță în Spania Barcelona Casa Batllo

Dacă vrei să fii uimit de arhitectura superbă, în afară de Barcelona, poți vizita și Madrid, Sevilla, Granada sau Cordoba.

5. Muzeele fascinante

Nu trebuie să fii neapărat pasionat de istorie sau de artă pentru a aprecia un muzeu frumos. Cu siguranță, oriunde ai mers în lume, ai intrat și în câteva muzee interesante, pentru a cunoaște în profunzime destinația și poveștile ei.

Spania este plină de muzee captivante, care conțin atât opere de artă faimoase, cât și expoziții inedite, care te lasă să descoperi o bucățică de istorie sau cultură locală.

Așadar, nu rata muzee precum Prado sau Regina Sofia, în Madrid, Muzeul Picasso și Muzeul de Artă Catalană din Barcelona sau ineditul Oraș al Artelor și Științei din Valencia.

6. Orășelele pitorești

Poate că ești genul de călător care preferă orașele mai mici și mai pitorești, în detrimentul metropolelor aglomerate și agitate.

vacanță în Spania Soller

Pentru tine, Spania are comori mai mult sau mai puțin ascunse, precum orășelele din Andalusia (Frigiliana este unul dintre cele mai frumoase), Castellfollit de la Roca, Soller sau Ronda.

7. Petrecerile

Spaniolii știu să petreacă, iar acest lucru poate fi observat atât în serile calde de vară, când toată lumea stă până târziu la terase, cât și la numeroasele fiestas pe care le organizează în timpul anului: La Tomatina, Las Fallas, Feria de Sevilla, Tamboradda și așa mai departe.

Tip: Înainte de a rezerva o vacanță în Spania, verifică datele petrecerilor locale. S-ar putea să ai ocazia de a participa la un eveniment inedit, despre care nu știai.

8. Mâncarea delicioasă

Fie că ești gurmand(ă) sau nu, te vei bucura din plin de gastronomia iberică. Oriunde ai merge în Spania, vei fi întâmpinat cu nenumărate feluri de tapas – mici aperitive delicioase, cu diverse ingrediente locale.

Tot în Spania vei gusta și cea mai bună paella, o specialitate cu orez și fructe de mare, pui sau legume. Și dacă tot am menționat fructele de mare, aici le vei găsi pe cele mai proaspete.

Sfatul nostru este, indiferent de zona vizitată, să cauți piețele locale, precum Mercado San Miguel din Madrid sau Mercado de la Boqueria din Barcelona.

9. Varietatea de vinuri

Cum mâncarea bună devine și mai bună alături de vinul potrivit, nu puntem să nu punem pe listă varietatea de băuturi spaniole delicioase obținute din struguri.

La Rioja este o regiune spaniolă cunoscută în toată lumea pentru producția de vinuri de calitate; poți face un tur al degustărilor dacă ești pasionat de vin sau te poți bucura de un pahar de cava sau sangria la terasă, în orice zonă a țării.

10. Atmosfera relaxată

Dacă ritmul tău zilnic este alert (al cui nu e?), Spania te va învăța să îmbrățișezi conceptul de siesta, măcar pe durata vacanței. Spaniolii prețuiesc foarte mult timpul liber și odihna, iar acest lucru se poate observa în atitudinea lor și în stilul de viață.

Oriunde ți-ai organiza vacanța în Spania, vei intra, cu siguranță, în aceeași stare și vei cunoaște oameni calzi, primitori și senini.