Skip to content

Ți-e dor să faci din nou acele liste interminabile cu muzee de vizitat și atracții turistice de văzut? Știm deja răspunsul. Și nouă la fel. Hai să vedem care sunt top 10 lucruri de făcut în București!

Dacă tot ai străbate lumea-n lung și-n lat, dar ești în oraș, fără planuri prea mari de călătorie în perioada imediat următoare, ai putea să profiți de context pentru a descoperi câteva comori ale Bucureștiului.

Probabil că acum îți dai ochii peste cap, pentru că deja ai vizitat Antipa, Muzeul Satului și alte câteva muzee destul de faimoase de prin capitală. Totuși, așa cum te-am obișnuit, nu la ele ne referim.

Iată 10 lucruri de făcut în București atunci când crezi că ai fost deja peste tot!

 

1. Muzeul de Artă Recentă

De-abia așteptai să zbori spre Amsterdam pentru a vizita Muzeul Moco, dar planurile ți-au fost anulate? Dacă încă tânjești după un muzeu altfel, care să te facă să descoperi artiști noi și perspective actuale, MARe este destinația ideală de weekend.

Încă de cum vei observa clădirea, îți vei dori să vezi mai mult. Ai la dispoziție atât colecții permanente, cât și expoziții temporare, pe care le poți vedea în clădirea de pe Bulevardul Primăverii nr. 15.

 

2. Muzeul de Artă Populară „Prof. Dr. Nicolae Minovici”

Când te-ai plimbat pe lângă parcul Herăstrău, în apropierea fântânii Miorița, ai observat și ai admirat, cu siguranță, acea casa veche și cochetă.

Este vorba despre Vila Minovici, care găzduiește un muzeu de artă populară ce poate fi vizitat. Aici, vei putea vedea obiecte ceramice vechi, piese de mobilier, tablouri și alte obiecte românești cu poveste, expuse în colecția permanentă.

Bonus: Câteva minute petrecute pe balconul boem de la etaj, pe care ți-ai fi dorit să îl vezi de mai aproape ori de câte ori ai trecut prin zonă!

 

3. Templul Coral

Îți lipsesc atât de mult călătoriile încât parcă ai intra și în fiecare catedrală care îți iese în cale, chiar dacă ai mai văzut zeci de construcții asemănătoare în alte orașe?

Ei, bine, în centrul Bucureștiului, chiar pe strada Sf. Vineri, se află o sinagogă superbă, în care probabil nu ai intrat niciodată. Atât exteriorul, cât și interiorul clădirii sunt fabuloase, așa că merită o vizită în timpul săptămânii.

 

4. Muzeul Zambaccian

Dacă adori muzeele atunci când călătorești și ți-e dor de un loc care să-ți încânte simțul artistic, vizitează casa concepută de Krikor Zambaccian, cunoscut colecționar de artă, special pentru această expoziție.

Muzeul găzduiește operele unor artiști români celebri, precum Nicolae Tonitza, Nicolae Grigorescu sau Theodor Pallady, dar și tablouri pictate de Matisse, Picasso și Cezanne. Nu este chiar Prado, dar îți va plăcea, fără îndoială!

 

5. Grădina Botanică

De când nu ai mai fost în Grădina Botanică? Cel mai probabil, au trecut câțiva ani buni. În caz că vrei să petreci mai mult timp afară, rezervă-ți câteva ore pentru o plimbare. Chiar dacă plantele nu sunt mereu înflorite sau înverzite, încă poți admira o mulțime de specii de arbori, de diferite forme, culori și dimensiuni. Nu-ți uita aparatul foto!

 

6. Muzeul Național Cotroceni

Dacă și pe tine zona Cotroceni parcă te transpune într-o altă lume, fă o vizită și Muzeului Național cu același nume.

Saloanele impunătoare, camerele elegante și exteriorul superb te vor fermeca din prima clipă și te vor face să uiți că ești acasă, și nu într-o vacanță.

 

7. Casa Filipescu-Cesianu

Calea Victoriei este, în sine, un loc în care te poți plimba ore în șir, fără să te plictisești. Dacă vrei, totuși, să vezi și ceva nou, intră în Casa Filipescu-Cesianu.

Aceasta are o arhitectură eclectică, de inspirație franțuzească, aparținând, de-a lungul vremii, mai multor familii aristocrate. În prezent, ea adăpostește Muzeul Vârstelor, un proiect interesant care merită să fie descoperit.

 

8. Biserica Stavropoleos

10 lucruri de facut in Bucuresti 2

Dacă o iei la pas pe Calea Victoriei și ajungi în Centrul Vechi, te poți opri și pe strada Stavropoleos, pentru a vizita biserica de acolo.

Oprește-te pentru a admira ornamentele bogate și arcadele, însă nu pleca fără să vezi și curtea interioară. Este ca o oază secretă în mijlocul orașului agitat!

 

9. Muzeul Kitschului

Probabil că ai auzit deja despre Romanian Kitsch Museum, dacă nu cumva ai văzut și zeci de fotografii pe Instagram. Muzeul găzduiește exact ce promite în nume: o mulțime de obiecte și de decoruri al căror rafinament este... cel puțin discutabil.

Fă o plimbare printre pești de sticlă, mileuri, carpete de perete, bibelouri vechi și alte nostalgii 100% românești. Găsești muzeul în Centrul Vechi, așa că te poți opri și la o terasă, înainte sau după.

 

10. Palatul Vechiturilor

Dacă vrei să te plimbi puțin și, eventual, să te întorci și cu două-trei „capturi” vintage acasă, fă un drum până la Palatul Vechiturilor. Este un magazin plin de povești din trecut și obiecte care de care mai interesante.

Cu siguranță, vei găsi o carte, o veioză, un set de cești sau o decorațiune inedită, pentru tine sau pentru cineva drag. Chiar și dacă nu cumperi nimic, tot vei petrece câteva zeci de minute în interior, pentru a admira obiectele expuse pe rafturi ca într-un muzeu.

Iar dacă nici măcar aceste zece lucruri de făcut în București nu îți pot alina dorul de explorat și de călătorit departe, poate că ar fi momentul să cauți o nouă destinație de vacanță. Ia-ți biletele de avion de pe Vola.ro!

Pentru alte idei de călătorie în țară, vezi și alte articole de pe blogul nostru.