Skip to content
Actualizat in: 21/04/2022

Distribuie pe:

Dacă te bate gândul să încerci pentru prima oară vacanțe exotice sau te afli deja la a doua, a treia sau a nici-nu-mai-știi-câta vacanță pe alt continent, o astfel de plecare este întotdeauna binevenită.

Nu numai că vacanțele exotice te scot complet din zona de confort, dar îți oferă experiențe pe care nu le vei uita prea curând. Vei cunoaște alte culturi, vei interacționa cu oameni noi, vei simți gusturi inedite și te vei întoarce acasă mai fericit. Și ușor dependent de vacanțe exotice.
Acestea fiind spuse, dacă ești în căutare de o nouă destinație, îți oferim noi câteva idei ce ți se vor potrivi perfect. Descoperă-le mai jos!

Dacă este primul tău contact cu vacanțele exotice...

...te sfătuim să alegi o destinație dintre cele mai celebre și, în consecință, mai ușor de „navigat” pentru turiști. De exemplu, te poți îndrepta spre Thailanda și poți petrece câteva zile pe insula Phuket. Testează câteva dintre numeroasele plaje superbe, vizitează Marele Buddha, Golful Phang Nga și Templul Wat Chalong.Dacă ai mai mult timp la dispoziție, poți merge și pe insulele Phi Phi, aflate la o distanță mică de Phuket. Aici vei găsi acel peisaj exotic la care visezi, cu nisip alb și fin, apă turcoaz, palmieri și stânci înalte.

vacante exotice

Dacă adori să încerci mâncăruri noi cu fiecare ocazie...

...va fi destul de greu să alegi o singură destinație. Poți merge spre Tokyo, raiul celor care visează la restaurante cu stele Michelin, sau poți vizita Bangkok și piețele sale imense de street food, în căutarea unui mango sticky rice perfect.
Totodată, poți merge în Hanoi sau Ho Chi Minh pentru a mânca o supă pho tradițională, un banh mi delicios și alte preparate vietnameze pe care ți le vei aduce aminte cu multă poftă.

Dacă vrei să ajungi în China, oprește-te în Hong Kong pentru o vacanță culinară completă, cu faimoasele dim sum și alte preparate cantoneze absolut delicioase.

De pe listă nu putea lipsi nici Singapore, locul perfect pentru cei care vor o experiență culinară multiculturală. Dacă ajungi aici, nu pleca fără să încerci o porție de chili crab!

vacante exotice mancare

Dacă vrei să stai la plajă toată ziua și să te minunezi de culoarea incredibilă a apei...
...este perfect în regulă! Nu toate vacanțele trebuie să fie despre explorat și vizitat. Uneori, ai nevoie să te și relaxezi. Zece puncte în plus dacă relaxarea are loc într-un cadru de vis.
Prin urmare, Insulele Maldive vor fi cea mai bună alegere pe care o vei face. Poți sta atât într-o căsuță rustică pe plajă, cât și în resorturile iconice cu bungalow-uri pe apă. Vei putea să vezi răsăritul pe mare, direct din piscina sau din hamacul tău.
Totodată, dacă ești în căutare de plaje superbe îți poți lua bilete de avion și spre Republica Dominicană, Bora Bora sau Seychelles. Nu o să-ți pară rău!

[caption id="attachment_4514" align="alignnone" width="1024"]vacante exotice plaja Exotic beach with coconut palm trees and turquoise ocean in paradise island. Summer vacation and tropical beach concept.[/caption]

Dacă, pentru tine, vacanța înseamnă aventură și noi descoperiri...

...te așteaptă o mulțime de locuri care te vor surprinde în cel mai plăcut mod. Rezervă-ți o vacanță exotică în Tanzania, dacă vrei să mergi în safari, să vezi Muntele Kilimanjaro, să vizitezi Stone Town și să descoperi fermele de mirodenii. Când obosești, te poți retrage pe o plajă liniștită în Zanzibar.

De asemenea, pentru vacanțe exotice pline de aventură poți alege ca destinație și Sri Lanka. Vizitează templele din Colombo, fă drumeții montane pe traseele spectaculoase din zona Ella și explorează plantațiile de ceai.

[caption id="attachment_4515" align="alignnone" width="1024"]vacante exotice sri lanka Nine Arches Bridge from above, Sri Lanka[/caption]

În cazul în care ești curios și vrei să simți pe pielea ta magia Indoneziei, ia-ți bilete de avion spre Bali. Participă la clase de yoga și ceremonii locale, vizitează templele din Ubud, fă o plimbare prin orezării și fă cunoștință cu primatele în Pădurea Maimuțelor.

Dacă, la început, erai indecis, probabil că acum îți este destul de clar ce vacanțe exotice ți se potrivesc. Sau poate, dimpotrivă, ești și mai debusolat, neștiind ce să alegi mai întâi. E în regulă, important este să începi de undeva. Primul pas este să cauți bilete de avion pe Vola.ro! Vezi si alte idei de vacanță aici.