Skip to content

Anul acesta, Trip Advisor a clasificat cele mai populare destinații din întreaga lume, într-un top menit să te inspire în alegerea următoarelor tale călătorii.

Toate orașele au fost incluse în top datorită oportunităților oferite turiștilor curioși, atât în ceea ce privește diversitatea culturală, arhitecturală și de petrecere a timpului, cât și în ceea ce privește popularitatea în rândul călătorilor care deja au fost acolo.

Iată top 10 cele mai populare destinații din întreaga lume!

1. Dubai, Emiratele Arabe Unite

Dacă ne gândim la destinații ofertante în materie de activități, Dubaiul se află, fără îndoială, pe primul loc. Aici poți sta la plajă și poți schia într-un mall în aceeași zi. Poți intra în cele mai înalte clădiri moderne sau le poți vedea de sus, sărind cu parașuta deasupra Palm Jumeirah.

Sună tentant? Iată și mai multe activități distractive în Dubai, atât pentru tine, cât și pentru cei mici!

2. Bali, Indonezia

Asia este un tărâm fascinant, mai ales pentru europenii ce visează la insule exotice, palmieri, jungle și cascade impresionante. Asia de sud-est oferă toate aceste lucruri și ceva în plus, iar Bali este o destinație de-a dreptul magică. Vei descoperi temple uimitoare, maimuțe prietenoase și locuri în care arta și spiritualitatea sunt esențiale, precum Ubud.

Iar dacă nu ai zburat atât de departe de casă până acum, iată ce trebuie să știi la prima călătorie în Asia!

bali indonezia

3. Londra, Marea Britanie

Chiar dacă primele două locuri din top sunt ocupate de destinații asiatice, al treilea este al unei capitale europene care nu dezamăgește niciodată: Londra. Aici poți trăi experiențe dintre cele mai variate, în funcție de cartierul în care te afli.

Poți vizita obiective faimoase în toată lumea, poți descopere zone hip precum Shoreditch sau Camden, ca apoi să te plimbi prin elegantul Notting Hill.

Dacă ai mai fost la Londra, vezi această listă cu tips & tricks pentru o vizită inedită, cu locuri mai puțin descoperite de către turiști.

4. Roma, Italia

Piațete, fântâni impresionante, monumente istorice, cel mai bun espresso, paste și pizza de care îți va fi dor când te vei întoarce acasă. Roma are câte puțin pentru fiecare, iar locul în top este binemeritat.

Așadar, dacă ești atras, avem un ghid complet pentru tine, să te organizezi și să pui pe listă atracțiile locale.

5. Paris, Franța

Poate că vrei să vezi iconicele atracții turistice sau să calci pe urmele lui Emily in Paris – indiferent de caz, capitala Franței rămâne o destinatie clasică, de văzut măcar o dată. Asta spune și topul Trip Advisor, care plasează Parisul în top 5 cele mai populare destinații din lume.

paris franta

6. Cancun, Mexic

Locul 6 te trimite ceva mai departe de casă, dar cu siguranță într-o destinație pe care o vei adora. Chiar dacă este cunoscut pentru viața de noapte foarte activă, Cancunul are mult mai multe de oferit: ruine mayașe, resorturi liniștite și perfecte pentru familii, plaje cu nisip alb și o atmosferă inedită, tipic mexicană.

7. Creta, Grecia

Asemenea Cancunului, insulele grecești sunt cunoscute pentru plaje și ape cristaline, însă esența lor este mult mai bogată. Zei antici, civilizații vechi, povești interesante, mitologie și arheologie – Creta ți le pune la dispoziție pe toate și te invită într-o lume fascinantă. Iar când vrei să te relaxezi, plajele și gastronomia grecească te vor răsfăța non-stop!

creta grecia

8. Marrakech, Maroc

Din topul cu cele mai populare destinații nu putea lipsi Marocul cel colorat, mai exact Marrakech, un punct de referință al acestui stat. Piața centrală ce prinde viață pe timpul serii, moscheele, palatele și grădinile luxuriante, condimentele și obiectele handmade din piele – toate te vor introduce într-o poveste nouă, de descoperit pas cu pas.

9. Republica Dominicană

Această destinație a fost inclusă în top pentru coasta ei nesfârșită la Marea Caraibilor, ceea ce o face un hotspot pentru toți iubitorii de plajă și palmieri.

În plus, pe lângă Punta Cana și nenumăratele resorturi excelente pentru relaxare, poți explora și orașele cu o arhitectură impresionantă, pentru a cunoaște cultura locală. Așadar, planifică o vacanță aici și rezervă biletele de avion pe Vola.ro.

10. Istanbul, Turcia

Locul zece în top cele mai populare destinații din lume pentru 2023 este ocupat de Istanbul – un oraș atât de divers, unde posibilitățile de petrecere a timpului sunt nelimitate.

Explorează bazaarele pline de condimente, ceaiuri și dulciuri ispititoare, apoi viziteză moscheele celebre și oprește-te la o terasă din cartierul colorat Balat, pentru o cafea turcească sau un sahlep – o băutură cremoasă și caldă, pe bază de lapte.

Suntem siguri că toate aceste locuri ți-au făcut poftă de o călătorie nouă. Știi deja ce ai de făcut: cauți zborurile pe Vola.ro, rezervi tot ce ai nevoie, iar dacă ai întrebări, ne scrii și îți răspundem de îndată!